Bayram Yüksel ağabey vefatının 18. yılında anıldı

Bayram Yüksel ağabey vefatının 18. yılında anıldı

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinin anlatıldığı "Anadolu Ağabeyleri" panellerinin 20.si “Bayram Yüksel Ağabey”i anma paneliyle gerçekleştirildi.

Risale Haber – Haber Merkezi

Risale Akademi tarafından düzenlenen “Bayram Yüksel Ağabey” paneli Risale Akademi’nin Ankara merkezinde yapıldı.

Vefatının 18.yılında anılan Bayram Yüksel Ağabey, 19 Kasım 1997 tarihinde yanında Ali Uçar ve Mehmet Çiçek olduğu halde geçirdiği trafik kazasında vefat etmişti.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen programda Mehmet Şahin'in takdimiyle başladı. Şahin; Risale Akademi'nin Anadolu Ağabeyleri programları hakkında kısaca bilgi vererek programların devam edeceğini ifade etti. Akademi olarak Anadolu Ağabeyleri programlarının ayrı ve özel bir önemi olduğunu belirten Şahin, bir sonraki programın Mustafa Sungur ağabey programı olacağının müjdesini verdi.

foto_galeri-002.gif

Bayram Yüksel Ağabey paneli Ömer Şener'in açış konuşmasıyla devam etti. Ömer Şener; Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin iman kurtarma davasına giriştiği dönemin şartlarından bahsederek şunları söyledi: "Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin her fırsatta altını çizdiği "Zaman cemaat zamanıdır" sözü Risale-i Nur hizmeti için çok önemlidir. Said Nursi'nin davası tek kişilik bir dava değildir. O yüzden Risale-i Nur hizmetin başladığı yıllarda Bediüzzaman'ın yanında bulunan talebeler de çok özeldir. Her birinin kendisine haz özellikleri vardır. Bayram Yüksel ağabeyin hayatına baktığımızda da çocukluğundan gençliğine -sanki- Risale-i Nur hizmeti için özel yetiştiğini, yetiştirildiğini görürüz." 

Şener konuşmasının sonunda "Bayram Yüksel ağabey Üstad hazretlerine hizmet ederken de, Kore'ye gittiğinde de ve Said Nursi hazretlerinin vefatından sonra da Risale-i Nur'un İman davasında özel bir yere sahiptir" dedi.

Açış ve takdim konuşmalarının sonrasında programın birinci oturumuna geçildi. Birinci oturumda "Bayram Yüksel’in Hayatı" konusu, Mehmet Şahin tarafından; "Emirdağ Lahikası Takdim Mektubu" konusu, Mehmet Polatdemir tarafından; "1. Ağır Ceza Mahkemesine İtirazname -Emirdağ Lahikası 89. Mektup" konusu Mehmet Evren tarafından sunuldu. 

Bayram Yüksel ağabeyin hayatından kesitlerin ve hatıraların da üzerinde durulduğu birinci oturum müzakareler sonrasında sona erdi. 

Programın ikinci oturumunda "Bayram Yüksel’in Şahsiyeti" konusu, Ahmet Mehmet tarafından; "Vasiyetnamenin Bir Zeyli" konusu, Ali Irmak tarafından, "Bazı Ceridelerde Çıkan Risale-i Nur’la İlgili Yalanlar Hakkındaki Tekzip-Emirdağ Lahikası" konusu Kadir Aytar tarafından sunuldu. 

Katılımcıların ilgiyle takip ettiği panel müzakereler sonrasında Bayram Yüksel, Ali Uçar ve Mehmet Çiçek ağabeyler başta olmak üzere Üstad Bediüzzaman Said Nursi hazretleri ve vefat eden Nur talebelerinin ruhlarına hediye olarak okunan dua ve Fatiha'larla sona erdi. 

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.