Bayram trafiğine dikkat

Bayram trafiğine dikkat

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi, karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri kurallara uyarak dikkatli araç kullanmaya çağırdı.

Sözütek, yaptığı açıklamada, ülkemizde özellikle de bayram tatillerinde, karayolu trafiğinde yoğunluğun büyük oranda arttığını ve kazalar yüzünden yolların kan gölüne dönüştüğünü ifade ederek, “Bayramlar, hüzünleri, acıları değil, mutluluk ve sevinçleri paylaştığımız günlerdir. Bayramda trafik kazaları yüzünden yasa bürünüp, matemi değil sevinçleri yaşamalıyız. Kurallara uyun, trafik canavarı olmayın” dedi.

Bayram tatillerinde, meydana gelen trafik kazalarında trafik yoğunluğunun yanı sıra, dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılmasının da kazaların artmasında önemli etken olduğuna dikkat çeken Sözütek, sürücülerin yola çıkmadan taşıtlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını yaptırmalarını, yolculuk sırasında emniyet kemerlerini takıp, ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan kaçınmalarını, hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafelerini iyi ayarlayıp, sık sık da mola vermelerini tavsiye etti.

Dini bayramlarda meydana gelen trafik kazalarınınbüyük çoğunluğu hatalı sollama nedeniyle gerçekleştiğini vurgulayan Sözütek, şunları kaydetti:

"Bayram coşkusuyla dalgın, yorgun ve uykusuz araç kullanma, aşırı hız ve mıcırlı yollardaki dikkatsizlik de kazaları artırıyor. Sürücülerimiz, yoğunlaşan bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli araç kullanmalı, yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat etmeli. Bilinmelidir ki, en iyi sürücü, hız yapan değil, kaza yapmayandır. Tecrübeli sürücü, trafikte sıkışan meslektaşına yol verir, yol gösterir, alkollü ve yorgun araç kullanmaz, kural ihlali yapmaz.”  

 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.