Bayram öncesi tedbirler alındı

Bayram öncesi tedbirler alındı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Ramazan Bayramı öncesi sürücüleri uyardı: Uykusuz ve yorgun yola çıkmayın. Herkes trafik kurallarına uysun. Kimse sevdiklerinin bayramını acıya dönüştürmesin

Ramazan Bayramı öncesi yolların kan gölüne dönüşmemesi için sürücüler uyarılırken, yurt genelinde tedbirler arttırıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yaptığı açıklamada, vatandaşların ailelerine, sevdiklerine güven içinde kavuşabilmesi için tüm önlemlerin alındığını söyledi. Bilgin, “Ramazan Bayramı, 'sevinç, neşe ve mutluluk içinde yaşansın, herkes ailesine kavuşabilsin, bayram acı ve çileye dönüşmesin' diye tüm birimlerimizle seferber olduk” dedi.

UYKUSUZ YOLA ÇIKMAYIN

Sürücülerden trafik kurallarına uymalarını, yollardaki işaret ve işaretçilere dikkat etmelerini isteyen Bilgin, “Uykusuz, yorgun veya alkollü yola çıkılmamalı. Sürücülerden hız limitini aşmamalarını istiyoruz. Trafik kurallarına uyalım, bayramı acıya dönüştürmeyelim” diye konuştu. Bilgin, bayram nedeniyle artan yolcu yoğunluğunu karşılamak üzere 15-16 ve 19-20 Temmuz'da Ankara-İstanbul-Ankara arasında ilave Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri de düzenleneceğini bildirdi.

BAKIM-ONARIMA ARA

Bu arada Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), bayram sürecince vatandaşların rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak için bir dizi ek tedbirler aldı. Bu kapsamda, bayram trafiğini etkilememek için yol yapım, bakım ve tamir çalışmalarına zorunlu olmadıkça ara verilecek. Yol boylarındaki eksik trafik işaret levhaları, kenar dikmeleri ve reflektif malzemeleri tamamlanacak, kirlenmiş olanlar yıkanacak ve düzeltilecek.
Gurbetçi rekoru kırıldı

Bayramı baba ocağında geçirmek isteyen gurbetçilerin yurda akını sürüyor. Dün 8 bin 900 gurbetçi aracı Kapıkule Gümrük Kapısı'nı kullanarak Türkiye'ye girdi. 24 saatte gerçekleşen araç girişi, Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan tüm zamanların en çok araç girişi olarak kayıtlara geçti.

4 gün boyunca yağış yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklenmediğini, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde ise üzerinde seyredeceğini bildirdi. Eroğlu, arife günü sadece Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda kısa süreli mevzi sağanakların görülebileceğini, diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu geçeceğini belirtti.

İstanbul'da tedbirler arttırıldı

İstanbul Valiliği, vatandaşların bayramı huzur ve güven ortamı içinde geçirmeleri için çeşitli önlemler aldı. Buna göre halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, eğlence yerlerinde güvenlik birimlerince gerekli emniyet tedbirleri alınacak. Trafik, belediye, zabıta ve vergi denetim görevlileri, ekipler halinde denetim ve kontrollerini etkin şekilde gerçekleştirecek.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.