Bayram öncesi et fiyatları 2016 zam gelecek mi?

Bayram öncesi et fiyatları 2016 zam gelecek mi?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kurban Bayramı için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Bayramdan sonrası için de et fiyatlarını artırmaya dönük herhangi bir spekülatif hareket, alan bulamayacaktır" dedi.

Kurban Bayramı öncesi et fiyatlarına zam gelecek mi sorusuna Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik son dakika yanıt verdi.

Bakan Çelik, Kurban Bayramı'na çok az bir süre kaldığına dikkati çekerek, her yıl olduğu gibi bazı spekülatif söylemlerin bu sene de gündemi işgal etmeye başladığını söyledi. Kurban sayısının azlığına ilişkin değerlendirmelerin doğru olmadığını vurgulayan Çelik, 2014 ve 2015 yıllarında kurban edilen büyükbaş sayısının ortalama 870-880 bin baş civarında olduğunu, şu an 1 milyon 200 bin kurbanlık şartlarına uygun büyükbaş hayvan varlığının tespit edildiğini bildirdi.

HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

Hayvancılık ile ilgili politikalarında çok köklü bir değişime gitme yönünde çalışmalarını sürdürdüklerine dikkati çeken Çelik, ithalata dayalı bir hayvancılık politikasından çıkıp kendi hayvan varlığını artırmaya ve kendi kendine yetme noktasına gelme konusunda çalışmalarını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Çelik, "Önümüzdeki dönem içerisinde Sayın Başbakanımızın katılımı ile gerek bölgelere dönük hayvancılık politikalarımız ve bitkisel üretim politikalarımızı değerlendireceğiz." dedi.
Çelik, köklü bir dönüşüm programı uygulandığının altını çizerek, damızlık çiftliklerinin öne çıktığı yapıda sistemin oturtulması gerektiğini belirtti.

 

www.memurhaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.