Bayram namazını 'ailece kılalım' çağrısı

Bayram namazını 'ailece kılalım' çağrısı

Her şehrin en büyük camiinde “ailece” ve “büyük kalabalıklar” halinde...

Risale Haber-Haber Merkezi

Namaz Gönüllüleri Platformu'ndan Abdullah Yıldız, bayram namazlarının ailece kılınmasının geleneksel hale geldiğini söyledi.

Son dört senedir, Diyanet İşleri Başkanlığının İstanbul başta olmak üzere, tüm İl-İlçe Müftülüklerine gönderdiği genelge ve Namaz Gönüllüleri Platformu’nun teşviki ile Bayram Namazlarının, İstanbul’da Sultanahmet Camii’nde ve ülke çapında ise her şehrin en büyük camiinde “ailece” ve “büyük kalabalıklar” halinde kılındığına dikkat çeken Yıldız, "Elhamdülillah bu artık bir 'gelenek' halini aldı" dedi.

Yıldız, uygulamanın amacını da Yeni Akit'teki köşesinde şöyle açıkladı: "Peygamber Efendimizin (asm) Musallâ’da kıldırdığı coşkulu Bayram Namazı sünnetini ülkemizde de ihya etmek ve bu vesile ile ümmetin vahdet bilincini yeniden diriltmektir. Geçen üç yıldaki Ramazan Bayramlarında Sultanahmet’te kılınan coşkulu namazlar, adeta Yahya Kemal’in “Süleymaniye’de Bayram Sabahı” ifadesini “Sultanahmet’te Bayram Sabahı”na çevirmişti. Şimdi biz, bu Ramazan Bayramı’nda da sizleri, yine Sultanahmet’te bayram namazına davet ediyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum