Bayırbucak Türkmenlerini ısıtacak el örgüsü kazaklar yola çıktı

Bayırbucak Türkmenlerini ısıtacak el örgüsü kazaklar yola çıktı

Çankırı Belediyesi'nin Bayırbucak Türkmenleri için başlatmış olduğu örgü kampanyası kapsamında, örülen el ürünleri dualarla yola çıktı.

Çankırı Belediyesi, Bayırbucak'ta savaş altındaki Türkmenlere yardım ve destek amacıyla ‘Kardeşliğe Bir İlmek de Sen At’ sloganı ile başlatmış olduğu kampanya kapsamında, Çankırılı kadınların ördüğü el ürünlerini yola çıkardı.

Çankırı halkının yardımseverlik ve fedakarlık konusunda önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Bulundukları bölgelerde yoğun ateş altında kalan ve yurtlarını bırakmamak için var güçleri ile direnen Türkmen kardeşlerimiz için daha önce de iki TIR dolusu yardımlarımızı göndermiştik. Bugün de Allah'ın izniyle üçüncü TIR’ımızı da yolcu ediyoruz. Fedakar Çankırı halkı her zaman göstermiş olduğu yardımseverliğini bugün de Türkmen dağlarındaki kardeşleri için ortaya koydular. Allah bütün halkımızdan razı olsun, kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Gönderdikleri üçüncü TIR’ın kendileri için çok ayrı bir anlam ifade ettiğine vurgu yapan Başkan Dinç, "Bugün gönderdiğimiz TIR’ımızın hepimiz adına önemli bir yeri var. Çünkü bu TIR’ımızın içerisinde Çankırılı hanımlarımızın el emeği göz nuru dökerek işledikleri örgüler bulunuyor. Çankırı kadını tarihi bir misyonu yerine getirerek, Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen fedakarlık ve samimiyetin yeniden örneği oldular. Hanımlarımız içerisine sevgi ve dualarını da katarak, zor durumda kalan kardeşleri ve yavrularımız için aynı vefayı, aynı fedakarlığı bir kez daha ortaya koydular. Çankırılı hanımefendilerimizin bu takdire şayan ve gurur verici vefakarlıkları bizleri çok mutlu etti. Göndermiş olduğumuz örgülerimiz kardeşlerimiz hem yüreklerini hem de bedenlerini ısıtacak inşallah. Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimiz için yardım eli uzatmaya devam edeceğiz. Allah dünyanın her yerindeki zulmü sonlandırsın." şeklinde konuştu.

Türkmen vatandaşlar için yola çıkan üçüncü TIR’ın içerisinde temel ihtiyacı karşılayacak kuru gıdalar da bulunuyor.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.