Baycu Noyan ölecek mi? Diriliş: Ertuğrul'da neler olacak?

Baycu Noyan ölecek mi? Diriliş: Ertuğrul'da neler olacak?

TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un bu hafta yayınlanan fragmanında Baycu Noyan'ın kellesinin alınacağı görüntü izleyenleri meraka soktu. Acaba noyan ölecek mi sorularını soran izleyiciler sonucu merakla bekliyor.

TRT ekranlarında çarşamba akşamları yayınlanarak en çok izlenen dizi olan ve milyonlarca insanın ekran başında heyecanla izlediği dizide yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Fragmanı izleyen izleyiciler acaba Noyan ölecek mi sorusunu sordu. Bu soruyu sorduran neden ise fragmanda Noyan'ın öldürülecek olması şeklinde görünmesi. Noyan ölecek mi? Diriliş Ertuğrul Noyan diziden ayrılıyor mu neden ayrılacak? Barış Bağcı diziden ayrılacak mı?

Sizlerin de bildiğiniz üzere Diriliş Ertuğrul dizisi daha osmanlı devleti kurulmadan önce Anadolu'da verilen çetin mücadeleyi anlatmaktadır. Dizide Sungur Tekin uzun süre aradan sonra tekrar obaya geri dönmektedir. Sungur Tekin'in obaya gelişi Hayme Ana'nın otağında büyük sevinçle karşılanmıştır. Tabi Sungur Tekin Ertuğrul tarafından getirilmiştir. Bu durum karşısında Dodurga beylerinin kafası bir hayli karışmıştır. Bütün bu olanlar karşısında mücadeleden vazgeçmeyen Noyan, Efrasiyab'ın yardımı ile Selcan'ı obadan kaçırmayı başarmıştır. Bu olay obada nasıl bir tepki oluşturacak hep beraber önümüzdeki bölümde göreceğiz.

Yeni bölümü ile önümüzdeki hafta ekranlara gelmesi beklenen Diriliş Ertuğrul dizisinde izleyicilerin aklında cevaplanmasını beklediği sorular şu şekilde olmaktadır. Hamza gündoğdu karşısında sağdık olacak mı? Noyan Selcanı kaçırdı ama bunun sonucunda istediklerini elde edebilecek mi? Gümüştekin ile Aytolon'un yaptığı yeni pşan nedir? Ertuğrul bu bölümde kimin hayatını kurtarmayı başaracak? Ertuğrul dizide yeni biriyle tanışacak ve o kişi Ertuğrul'a neler söyleyecek?Selcan'ı kurtarmak isteyen Gündoğdu bunun için neler yapacak?

Her çarşamba akşamları yeni bölümleriyle TRT ekranlarına gelen ve çarşamba akşamlarının zirveyi yerinden bırakmayan dizisi olan Diriliş Ertuğrul'un önümüzdeki hafta ekranlara gelecek olan bölümünde bakalım daha neler yaşanacak hep birlikte göreceğiz?

Dizi hakkında bir takım bilgiler vermek gerekirse yapımcılığı Tekden Film tarafından yürütülmektedir. Bu güzel ve heyecanlı senaryoların yazarı ise Mehmet Bozdağ oluyor. İlk olarak 10 Aralık 2014 tarihinde izleyicilerle buluşmaya başladı. Daha ilk bölümde reyting sırasının en başında yer alması dizinin başarısını kısa zamanda herkesin duymasına neden oldu.

TARİH KİTAPLARINDA ÖLÜP ÖLMEDİĞİ İLE NE YAZIYOR?

Baycu Noyan'ın ne zaman ve nasıl öldüğüyle ilgili bilgiler sınırlıdır. Bazı kaynaklara göre, Bağdat seferi sırasında kendisine katılmakta tereddüt etmesi ve Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışmasından dolayı Bağdat'ın ele geçirilmesinden sonra Hülagü Han tarafından öldürtülmüştür. Baycu Noyan'dan son olarak Hülagü Han'ın Suriye' nin işgali için Eylül 1259 yılında yapılan hazırlıklarda bahsedilmektedir.

 
 
Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.