Bayburt'ta "Kutlu Doğum Haftası" kutlanacak

Bayburt'ta "Kutlu Doğum Haftası" kutlanacak

Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği hafta olan "Kutlu Doğum Haftası"nın, il genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu sene de hafta dolayısıyla il merkezi, ilçeler ve beldelerde geniş katılımlı çeşitli etkinlikler planladıklarını belirtti.

Kutlu Doğum Haftası açılış programının yarın Şair Zihni Kültür Merkezi'nde yapılacağını ifade eden Aksoy, "Bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın konusu 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı'. Bu konuyla ilgili Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, açılış programında konferans verecek" dedi.

Etkinlikler kapsamında 15 Nisan Çarşamba günü kültür merkezinde Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci tarafından kadınlara yönelik konferans gerçekleştirileceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Kutlamalar kapsamında 16 Nisan Perşembe günü Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda 'Hz. Peygamberin Birlikte Yaşama Ahlakı' konulu panel, 17 Nisan Cuma günü Şair Zihni Kültür Merkezi'nde naat gecesi, 18 Nisan Cumartesi günü kent merkezindeki merkez camilerimizde mevlit organizasyonları gerçekleştireceğiz. Bayburt'taki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, 19 Nisan Pazar günü Merkez Kapalı Spor Salonu'ndaki 1001 hatim merasimi ve duası ile sona erecek. Bütün bu programlarımızı samimi duygularla hazırladık ve tüm vatandaşlarımızı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.