Batman'ın bütün dertleri bitti! Yeni bir Atatürk heykeli açıldı!

Batman'ın bütün dertleri bitti! Yeni bir Atatürk heykeli açıldı!

Bu nasıl bir vizyon, nasıl bir ihtiyaç, nasıl bir hasret ki her yerde bir sürü heykel olmasına rağmen halkın milyonları bunlara harcanıyor?

Risale Haber-Haber Merkezi

Halkın parası heykellere gitmeye devam ediyor. Batman'da yeni bir Atatürk heykeli açıldı. Batman Belediyesi sitesinde yer alan habere göre "3. Etap Vizyon Proje kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda kaide üzerine kurulan Atatürk heykelinin açılışı, muhteşem bir törenle gerçekleşti." 

Açılış törenine Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutan Vekili, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, bazı STK temsilcileri, iş adamları, muhtarlar, polis, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı:  Atamıza bağlılığımızın sembolü, her an hatırladığımızı göstermenin bir yolu!

Atatürk heykelinin taşıdığı estetik ve sanatsal değeri nedeniyle Batman’a da bir zenginlik katacağını ifade eden Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, törende yaptığı konuşmada: “Alt ve üst yapısıyla Cumhuriyet Meydanı’na, Batmanımıza ve büyük önderimize olan bağlılığımızı, saygımızı simgeleyecek bir heykele de ihtiyaç olduğunu düşündük. Meslek hayatında önemli eserler vermiş bir sanatçımız olan Metin Yurdanur hocamızın emeğiyle ortaya çıkan bu anıt hiç şüphe yok ki, Atamıza bağlılığımızın sembolüdür. Her an hatırladığımızı göstermenin bir yoludur. Şehrimizin kentsel dokusuna da önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Vali: Batman modern bir şehirdir

Törende konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin ise Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün anıtını açmak üzere bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şöyle devam etti:  “Bu anıtı hayata geçiren Başkan Vekilimize ve Belediyemize teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Batman modern bir şehirdir. Modern Batman ise cumhuriyetin eseridir. Çok doğru bir çalışma olmuş. Mesele heykel yapmak değil. Mesele vefakar olmak, nankör olmamak. Açacağımız bu çok kıymetli eseri cumhuriyetin vefakar evlatlarına emanet ediyoruz.”

Heykeltıraş Metin Yurdanur tarafından yapılan ve heykel 3 ton ağırlığında ve 5 metre yüksekliğinde.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum