Batman'da toplu iş yeri kapatma yasağı

Batman'da toplu iş yeri kapatma yasağı

Batman'da iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklandı.

Batman'da iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, özellikle il sınırları içinde yürütülen operasyonlar bahane edilerek önceki dönemlerde iş yerlerinin çeşitli provokatif ve yasa dışı amaç ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldığının tespit edildiği bildirildi.

İş yerlerinin toplu halde kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırarak huzur ve sükununu bozduğu, kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zaafiyete uğrattığı ifade edilen açıklamada, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin temini, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamaları, ekonomik hayatın sürdürülebilir şekilde devamını sağlamak amacıyla il genelinde bazı tedbirlerin alınmasına gerek duyulduğu belirtildi.

Bu itibarla kamu düzeninin korunması için belirtilen mevzuat hükümleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32'nci maddesi hükmünce il sınırları içinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığı duyurulan açıklamada, aksine davranılması halinde mevzuat çerçevesinde adli ve idari işlemler yapılacağı kaydedildi. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.