Batı'nın İslam'a yapmak istediğini IŞİD yapıyor

Batı'nın İslam'a yapmak istediğini IŞİD yapıyor

Dünya Alimler Birliği'nin Genel Sekreteri Ali Karadaği, İslam dinini şiddet yanlısı gösterme çabasının geçmişte El Kaide ile şimdi ise terör örgütü IŞİD ile sürdürüldüğünü belirtti.

Karadaği, telefonda AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İslam dinini şiddet yanlısı gösterme çabasında El Kaide'nin yerini terör örgütü IŞİD aldı. İslam'ı ve hilafeti küçük düşürme gayretindeler. Batı'nın, İslam'a yapmak istediğini, IŞİD yapıyor. Bu nedenle geçici bir senaryo olan IŞİD, bölgede siyasal ve kültürel bir gerçekliğe tekabül etmiyor" dedi

ABD, Almanya, İngiltere ve daha birçok ülkede İslam'ın, "terör, ölüm ve zulümle" eşdeğer gösterilmeye çalışıldığını vurgulayan Karadaği, "Aşırılık yanlısı laikler ve batılı faşistler, İslam hakikatinin, özellikle de tesettürün yayılmasının önünü kesmek için yoğun bir kampanya yürütüyor. İslam dinini terör üzerinden resmetmek istiyorlar" diye konuştu. 

Karadaği, terörün, "Allah'tan uzak olanların" bir eylemi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu eyleme karışan Müslüman olsa da İslam'dan habersizdir. Terör, İslam dünyasında yeni bir olgudur. Modern dünyanın ve devletlerin bir ürünüdür. İslam aleminde ise zorba yöneticilerin iş başına geçip, Müslüman gençlere zulmetmesinden sonra ortaya çıkmıştır. Bugün Müslüman ülkelerde seçimle iş başına gelen iktidarlar, zorla indiriliyor. İslam dünyasının terörize edilmesi için ciddi bir çaba yürütülüyor. Cezayir'de seçimler iptal edildi, Mısır'da seçimle iktidara gelen hükümete darbe yapıldı. Arap Baharının sekteye uğratılması ve demokratik iktidarların zorla görevden uzaklaştırılması nedeniyle aşırılık ve şiddet bir kere daha tırmandırıldı."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.