Batıda 1 kişi ölünce dünya ayağa kalkıyor Afganistan'da 57 kişi öldürüldü çıt yok!

Batıda 1 kişi ölünce dünya ayağa kalkıyor Afganistan'da 57 kişi öldürüldü çıt yok!

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen intihar saldırısında 57 kişi öldü, 119 kişi yaralandı. Dünya olayı sıradan bir gelişme gibi izlemedi bile. Ölen Müslüman olunca kıymeti yok...

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Kale-i Nazır bölgesindeki bir seçim merkezi yakınında düzenlenen intihar saldırısında 57 kişi öldü, 119 kişi yaralandı. 

İçişleri Bakanlığı, saldırganın, Kale-i Nazır'daki seçim merkezine kayıt yaptırmak için gelen kalabalığın yakınında, üzerindeki bombayı infilak ettirdiğini açıkladı. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mecruh, AA muhabirine, saldırıda 48 kişinin hayatını kaybettiğini 112 kişinin yaralandığını söyledi.

Mecruh, saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu belirtti. Saldırının şiddetiyle bölgedeki ev ve iş yerlerinin camları kırılırken bölgeye çıkan caddeler trafiğe kapatıldı. 

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Dört gün önce Taliban militanları ülkenin batısındaki Gur vilayetindeki bir seçim merkezine baskın düzenleyerek 5 kişiyi kaçırmıştı. Afganistan'da 20 Ekim'de yapılması planlanan milletvekili seçimleri için seçmen kayıtları 14 Nisan'da başlamıştı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum