'Batı ve ABD, yaşanan kargaşalardan sorumludur'

'Batı ve ABD, yaşanan kargaşalardan sorumludur'

Eritre Dışişleri Bakanı Muhammed, 4. Afrika-Arap Zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, “Batı ve ABD, Suriye Libya ve Irak’ta yaşanan kargaşadan sorumludur.” dedi.

Eritre Dışişleri Bakanı Osman Salih Muhammed’in, Suriye, Libya ve Irak’ta yaşanan kargaşadan batıyı ve Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) sorumlu tuttuğu bildirildi.

Ekvator Ginesi başkenti Malabo’da, yarın başlayacak 4. Afrika-Arap Zirvesi’nden önce yapılan ve Afrika ile Arap dışişleri bakanlarının katıldığı toplantı sonrasında basına açıklama yapan Muhammed, “Suriye, Libya ve Irak’ta yaşanan kargaşadan batı ve ABD sorumludur.” dedi.

Batı ile ABD’nin söz konusu ülkelere müdahale etmesinin terör tehlikesinin yayılma olasılığını artırdığını belirten Muhammed, İran’ın Arap ve Afrika işlerine yaptığı müdahaleleri de eleştirdi.

İran’dan Arap ve Afrika işlerine karışmamasını isteyen Muhammed, dış müdahaleleri engellemek amacıyla Afrika ve Arap ülkeleri arasında koalisyon ve işbirliği geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Muhammed, batıya göçün engellemenin tek seçeneğinin Arap ve Afrika ülkeleri arasında yapılacak ekonomik ve yatırım işbirliğinin olduğunu vurguladı. Muhammed, ülkesinin Yemen’de başını Suudi Arabistan’ın çektiği Arap koalisyonunu desteklediğini ve bu konuda Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetlerine Asab Limanı'nda kolaylıklar sağladığını ifade etti

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.