Batı Trakya’da Kur’an coşkusu

Batı Trakya’da Kur’an coşkusu

Kur’an Kursu öğrencilerinin hatim duasında Kur’an coşkusu yaşanıyor. Gümülcine ve İskeçe’deki Kur’an kursu öğrencilerinin hatim törenlerinde Kur’an bülbülleri dinleyenleri mest etti.

Batı Trakya’da, seçilmiş Gümülcine ve İskeçe müftülüklerine bağlı faaliyet gösteren Kur’an kursları öğrencilerinin hatim törenleri bu yıl da coşkuyla gerçekleşiyor.

Eğitim yılının sonuna yaklaşıldığı dönemde birçok köyde düzenlenen hatim törenlerinde kurs öğrencileri Kur’an-ı Kerim’den sûreler okuyor. Törende öğrenciler ayrıca şiirler okuyor, ilahiler söylüyor.

Batı Trakya’da gelenek haline gelen hatim törenleri, bayram havasında gerçekleşirken, soydaşların bir araya gelmesine vesile oluyor. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu İlhan Şener’in onur konuğu olarak bulunduğu törenlere başta seçilmiş Gümülcine ve İskeçe müftüleri İbrahim Şerif ve Ahmet Mete’nin yanı sıra Türk Azınlık ileri gelenleri katılırken, törenlerin sonunda köy halkının hazırladığı yemekler konuklara ikram ediliyor.  
           
İskeçe’de bu yıl, başta Şahin Köy olmak üzere, Kıra, Bratankova, Sadnovisa, Gökçepınar, Salıncak ve Nasvaklı’da, Gümülcine’de ise Yalımlı, Yassıköy ve  Arabacıköy’de  düzenlenen hatim törenleri başarıyla gerçekleşirken, katılımcılar duygulu anlar yaşadı.  
           
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete Yalımlı da büyük bir katılımla gerçekleşen hatim töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl yapılan düzenlemenin ardından Türklerin tepkilerine rağmen uygulamaya konulan “240 İmam Yasası”na değinerek, bununla müftülükler tarafından camilerde yapılan Kur’an kurslarının hedef aldığını söyledi.

 İmam Yasası ile devlet okullarında din dersini Yunanca vermek suretiyle İslam’ı çarpıtarak azınlık çocuklarının asimile edilmesinin hedeflendiğini belirten Mete, Türk velilere bu konuda dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ise, çocukların küçük yaşta dinini doğru şekilde öğrenmelerinin önemini vurgulayarak, Kur’an kurslarına katılan öğrencileri ve velilerini tebrik etti. Batı Trakya’da, seçilmiş müftülükler bünyesinde birçok kent ve köylerde faaliyet gösteren Kur’an kursları, Türk öğrencilere okul saatlerinin dışında camilerde Kur’an kursları veriyor. Eğitim dönemi sonunda kurslara katılan öğrencilere hatim merasimleri düzenleniyor.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.