Batı Şeria'daki gösterilerde 2 Filistinli hayatını kaybetti

Batı Şeria'daki gösterilerde 2 Filistinli hayatını kaybetti

Batı Şeria'da dün düzenlenen Gazze'ye destek gösterilerine müdahale eden İsrail askerlerinin açtığı ateşte yaralanan 2 Filistinli hayatını kaybetti.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın Husan kentinde Gazze'ye destek için düzenlenen gösterilere müdahale eden İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu kalbinden vurulan 32 yaşındaki Filistinli Mahmud İbrahim Hamamere, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
 
İsrail askerlerinin Beyt Cala kentinde başından vurduğu 22 yaşındaki Muhammed Kasım Hammare de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde dün Gazze'ye destek için düzenlenen gösterilere İsrail askerleri müdahale etmiş, olayda 50 Filistinli yaralanmıştı.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. 
 
İsrail'in karadan, havadan ve denizden devam ettiği saldırılarda şu ana kadar 718 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 563 kişi yaralandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.