Batı Şeria'daki çatışmada 10 Filistinli yaralandı

Batı Şeria'daki çatışmada 10 Filistinli yaralandı

Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 10 Filistinli yaralandı.

Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde İsrail askerinin Filistinlilere yönelik müdahalesinde 10 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

BatI Şeria'nın El Halil ve Tulkerm kentleri başta olmak üzere birçok bölgesde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı. İsrail askerlerinin, gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerleri ve Filistinlilere arasında çıka arbedede 6'sı gerçek, 4'ü plastik mermiyle olma üzere 10 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi. Yaralananların El Halil ve Tulkerm kentlerindeki devlet hastanelerine nakledildiği, İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilenen Filistinlilerin de ayakta tedavi edildiği ifade edildi.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.