Batı Şeria'da İsrail karşıtı gösterilere müdahale

Batı Şeria'da İsrail karşıtı gösterilere müdahale

Batı Şeria'da, Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarını protesto eden Filistinlilere, İsrail askerleri, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti.

Filistin Halk Direniş Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kefer Kaddum, Belıyn, Masara, Nalin, Nebi Salih ve Vadi Fukin beldelerinde düzenlenen gösterilerde Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarının protesto edildiği bildirildi.
 
İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale ettiği belirtilen gösterilerde çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği, eylemcilerin İsrail hapishanelerindeki tutukluların serbest bırakılması talebiyle sloganlar attığı kaydedildi.
 
Görgü tanıkları da Vaki Fukin'deki gösteriye katılan protestocuların İsrail'in yerleşim birimi inşası için el koyma tehdidinde bulunduğu arazilere doğru yürüdüğünü, askerlerin ise göz yaşartıcı gaz atarak göstericileri püskürtmeye çalıştığını söyledi.
 
Filistinliler, her cuma, İsrail'in Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini ve ayrım duvarını protesto amacıyla gösteriler düzenliyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.