Batı Şeria'da gerginlik

Batı Şeria'da gerginlik

Filistinde cuma sonrası el-Halil ve Ramallah kentlerinde düzenlenen Mescid-i Aksa ve Kudüs'e destek gösterileri sırasında İsrail askerleri Filistinlilere müdahale etti. Göstericiler, gaz kullanan İsrail askerlerine taşlarla karşılık verdi.

Batı Kudüs'te yükselen tansiyon bugün de devam etti. Aşırı sağcı hahama yapılan silahlı saldırının faturasını Filistinlilere kesen İsrail, 1967'den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'nın kapılarını dün Müslümanlara kapattı.18 saat sonra tekrar açılan kapılardan geçisde bu kez 50 yaş altı Filistinlilerin giriş yasağını yineledi.
 
Bugün ise Batı Şeria'nın el-Halil kentinde Mescid-i Aksa ve Kudüs'e destek gösterisi düzenleyen Filistinlilere İsrail askerleri müdahale etti.
 
Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Kalendiye Mülteci Kampı'nda Cuma namazı sonrası toplanan bir grup gösterici, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti. Kalendiye sınır noktasına yürüyüyen göstericilere, İsrail güvenlik güçleri gaz bombası ve plastik mermi kullanarak müdahale etti.
 
İsrail askerlerinin müdahale üzerine göstericiler taş atarak karşılık verdi.
 
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.