Batı Şeria'da gerginlik

Batı Şeria'da gerginlik

Batı Şeria'da Filistinli güvenlik güçleriyle "aranan" bir grup arasında çıkan çatışmada, 1 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 1 polisin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, El-Halil kentinin "C bölgesi"ndeki Cebelu Cevher semtinde, haklarında "arama kararı" olan Filistinli grup ile zanlıları gözaltına almak isteyen emniyet güçleri arasında çatışma çıktı. Tarafların karşılıklı ateş açtığı iddia edilen olayda güvenlik güçlerine karşı direnen gruptan 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 polisin ağır yaralandığı belirtildi.
 
Söz konusu olayda, hakkında arama kararı olan 21 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.
 
Emniyet kaynakları, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığını kaydetti.
 
İsrail ile Filistin yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" uyarınca, Batı Şeria, A, B ve C. bölgelerine ayrılmıştı.
 
Bölgenin yüzde 18'ini kapsayan eden "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik anlamında Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail yönetimine bırakılırken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idari ve güvenlik yönetimi ise İsrail'e bırakılmıştı.
 
Filistin tarafından aranan kişiler, genelde, İsrail'in  Filistin güvenlik güçlerinin girişine izin vermediği "C bölgesi"nde ikamet ediyor.Filistin emniyet güçleri, bu bölgede aranan kişilere yönelik operasyonlar için zaman zaman İsrail'le işbirliği yapıyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.