Batı Şeria ayakta

Batı Şeria ayakta

Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto etmek için Batı Şeria'da düzenlenen gösterilere İsrail askerlerinin müdahale etmesi sonucu onlarca kişi gazdan etkilendi, bazıları da yaralandı.

Ramallah'la Kudüs arasında bulunan Kalendiye askeri kontrol noktasında, İsrail askerleri Filistinli göstericilere müdahale etti. Gözyaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerin de kullanıldığı müdahale sırasında, plastik mermilerin isabet ettiği 15 kişi yaralandı, onlarca kişi de atılan gazdan etkilendi. Filistinli göstericiler de, İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi. Beytüllahim ile El Halil'in kuzey girişinde düzenlenen gösterilere İsrail askerleri gözyaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale etti.
 
200 Filistinli gözaltında
 
İsrail, Mescid-i Aksa krizini 'Filistinli avı'na dönüştürdü. İsrail polisinin son 2 haftada 200 Filistinli'yi gözaltına aldığı bildirildi. İsrail Emniyet Sözcüsü Mickey Rosenfeld, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, 'Polis, Kudüs'teki karşıklıklara karıştıklarından şüphelenilen 12 kişiyi gece gözaltına aldı. İki hafta içerisinde 200 kişi gözaltına alındı' ifadelerini kullandı.
 
ABD: Olaylar endişe verici
 
İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya baskınına Washington'dan da tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, 'Mescid-i Aksa'daki çatışmalar da özel kaygı yaratıyor, caminin uğradığı hasara dair haberler derinden rahatsız edici' dedi. Psaki, bir soru üzerine, 'Doğu Kudüs'te bir kişinin aracını yayaların üzerine sürmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadıklarını' belirterek, özellikle Tapınak Tepesi, Mescid-i Haram'daki çatışma olmak üzere, Küdus genelinde artan tansiyondan 'ciddi kaygı duyduklarını' ifade etti.
 
haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.