‘Batı’ geleceğini ve şansını zorluyor

İç ve dış güç odaklarının  Türkiye’yi, PKK  terörüyle örtülü işgal çabaları etkili sonuç vermedi.

Bu defa, kırk yıldır hoşgörü aldatmacasıyla sinsice beslenen Gülen Örgütü eliyle namertçe  bir işgal operasyonu devreye sokuldu.

Batı,Türkiye’yi  dize getirememiş olmanın hayal kırıklığıyla nesebi gayrı sahih bir darbenin  ebeliğene soyunmuştur. Bundan önceki darbelerde olduğu gibi,  son darbe operasyonunda da, başta ABD olmak üzere  Batı’nın  ayak izleri vardır ve suç üstü  yakalanmışlardır.

Bazı Batı’lı  kurumların sözcüleri,  Türkiye üzerindeki hevesleri için, sivil istikrarı  tahribe soyunmuş adi birer tetikçi ağzıyla konuşmaktan kaçınmıyor. Türkiye, hem içinden çıkan bir örgütün, hem de “müttefiklerinin” el ve işbirliği ihanetiyle karşı karşıyadır.

Büyük bildiğimiz devletler, uluslararası topluluklar, Türkiye’ye tuzak kurmada ne kadar ahlaksız  olunabileceğinin örneğini veriyorlar. “Müteffikiz” diyerek, gözümüze baka baka işbirlikçi ajanlarıyla geleceğimizi ve kuyumuzu kazmaya çalışıyorlar.

İttifaklar, üye devletler  “beka” sorunu yaşamasın diye kurulur.  İttifaklardan, karşılıklı güvenlik ihtiyacını karşılaması beklenir. Müttefikini “beka” sorunu yaşatacak operasyonlara açıkça destek veren sahte müttefike kimsenin ihtiyacı yok. Batı dünyası,  15 Temmuza verdiği destekle müttefikliği anlamsız bir kavram haline getirmiştir. Darbeye kol- kanat geren tavrıyla Batı, Türkiye kamuoyundaki güvenini sıfırlamıştır.

Bölge coğrafyasında rol kapmak isteyenler için bundan sonrası  artık hiç kolay olmayacak.

Ortadoğu’da  okul,  hastane, kadın ve çocuklara varıncaya kadar  masum katleden  koalisyon güçleri,  bu yaptıklarıyla bölgede hakimiyet kurduğunu sanmamalıdır. Silah sanayini besleyip, ölüm ticareti yaparak sadece nefret üretiyorlar. Ne var ki, bu durum sonuna kadar böyle gitmeyecek. Batı, küllerinden yeniden doğmaya namzet diri ve bölgesel  bir iradeyi karşısında görmeye hazır olmalıdır. İnsanlar insanca yaşama talep ettiğinde, silaha sarılıp ölüm kusan  güçler, işi daha da  zorlaştırıyor, şansını da zor sokuyor.

15 Temmuz, sadece Türkiye’nin değil, bütün mazlum milletlerin yeniden ayağa kalkışının yeni ve güçlü bir işaretidir. Türkiye’deki demokratik refleks, saldırgan, doymak bilmez bir yayamlığa karşı  bütün toplumların dilini çözmüş, bölgenin suskun kitlelerinden  işgal ve sömürüye tepkiler yükselmeye başlamıştır.

Batı’lı güçlerin attığı her bombanın açtığı çukur, bundan sonra  emperyalizmin  müstakbel mezarı olacaktır.

Her işini silahla görmeyi yol edinen Batı,  artık fazla şansı  kalmadığını  bilmeli ve görmelidir.

Ektiği nefret ve ötekileştirme tohumları, her yerde hayatı zehirleyen filizler veriyor. Başlarına terör olarak patlıyor.

İleri teknoloji ürünü silahlar, güvenlik sağlamak bir tarafa, her yerde güvenliği  tehdit ediyor, sosyal  tehlikeleri besliyor.

Saldırılarda her şeyini ve bilhassa gelecek umudunu kaybedenler, şimdiye kadar bedenleri dahil her şeyi feda edebilceklerini fazlasıyla kanıtladılar. Batı bunu görmemekte direniyor. Ortadoğu’da sükuneti sağlamak yerine, saldırılarını meşrulaştırmak için, bölgede ürettiği terörü, saldırılarına  bahene tutuyor. Bununla da kalmıyor, müttefik olmayı anlamsız kılan darbe tertiplerini açıkça destek veriyor. Bu durum, Batı için  bir zihniyet çürümesidir. Batı’yı çökertecek  habis bir mikroptur. Said Nursi’nin,  medeniyet boyutunu kaybetmiş “Dünyanız başınızı yesin ve yiyecek” sözüne kendi elleriyle davetiye çıkarmaktır.

Batı, Ortadoğu’da  derinleşen ve dünyada terör  üreten sonuçlar karşısında,  “nerede hatam yaptım” demesi  gerekirken,  kendisine yeni saldırı gerekçeleri üretiyor. Bu durum, sonu gelmez kanlı bir sarmaldır. Kendisini ve toplumları böyle fasit bir daireye hapseden  Batı , kapıldığı korku ve vehimle, daha dünyada iken cehennem azabını yaşıyor.

Uluslararsı ortak yapım olduğu açıkça görülen  15 Temmuz darbesine karşı, Türkiye toplumunun ve ona destek veren bölge halklarının tepkisi şunu göstermiştir : Ortadoğu’nun ihtiyacı silah, darbe, terör ve kaos değil,  istikrar ve demokrasidir. Bütün dünyada, barışın adı ve sahtekarca  istismarı değil, kendisi lazımdır. Demokrasileri tahrip edip, zulüm ve terörü azdırma kimliğine soyunan Batı, geleceğini ve şansını zorluyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum