Hüseyin YILMAZ

Hüseyin YILMAZ

Batı bir gün de İsrail zulmüne bombalarla hayır dese ya...

Batı bir gün de İsrail zulmüne bombalarla hayır dese ya...

Kaddafi mel'un mu, mel'un...

Askerî güce dayanarak gasbettiği iktidarı, zâlim bir kuvvetle kırk küsur yıl devam ettirdi. Cesaretinin temel kaynağı iki: Birincisi deliliği, diğeri narsisizmi. Müstebidin akıllısı olmaz ama zır delisi ise tam bir zulüm mâkinası kesilir. Kaddafi ikinci gruptan...

Değişen şartlar, kırk küsur yılın biriktirdiği tepkiler isyanı tetikleyince, bu deli adam, tam da kendisinden bekleneni yaptı. Elinin altındaki askerî gücü harekete geçirip muhalifleri sindirmeye yeltendi; şaşırtmadı...

Ortaçağ Haçlılarından farkları tâlim ettikleri dessaslıktan ibâret olan yeni Haçlılar sürüsü düne kadar alkışladıkları bu deli adamın teşebbüsünü fırsat bilerek Libya'ya bomba yağdırmaya başladılar. Libya halkını Kaddafi'nin gazabından korumak için mi? "Evet!" diyorlar koro hâlinde. Yalan... Alçakça, şerefsizce bir yalan...

Libya halkı Yeni Haçlıların asla umurunda değil... Demokrasi ve hürriyet yâveleri mürâilikten ibâret. Libya'yı hedef alan bombaların maksadı Libyalıları korumak değil, petrolden hisse kapmak. "İnsanî müdâhale" ve "insâni yardım", Batılı haydutların emperyalist emellerine geçirilmiş birer maskeden ibâret.

Bu maskeli baloda aynı haydutların Irak ve Afganistan'da neler yaptıklarını birlikte seyrettik. Bu iki ülkede medenî yaftası takınmış denî Batılıların yaptıkları zulmü yaşamak değil, anlatmak bile beşer tâkatının fevkinde. Yarım asrı aşkın bir zamandan beri Filistin topraklarını işgal edip, insanlık târihi boyunca yaşanmamış zulümlerin birkaç mislini mazlum Filistinlilere yaşatan İsrail'e karşı sesi çıkmayan Batılılara inanmak ahmaklık değil, katmerli deliliktir. İnsan hak ve hürriyetlerine Batı'nın zerre kadar îmânı olsaydı Sarkozy gibi şaklabanlar birkaç bombayı da İsrail'e atarlardı. Böyle bir şey mümkün mü, aklınız alıyor mu?

Evet, İslâm ülkelerindeki hürriyet arayışlarını alkışlıyorum. Çoğu şimdi Libya'yı bombalayan Batılılara hizmet eden bu müstebid iktidarların yıkılması lâzım. Ama bu yıkılış, Batılı güçlerin kendi menfaatleri istikametinde ve onların zâlim eliyle olmamalı. Çünkü onların kirli eli bu firavunlara bin rahmet okutacak kadar zâlim ve kahhardır. Batılılardan medet ummak, sırtlanlara ceylanları teslim etmekten daha ahmakçadır.

Türkiye'nin tavrını da, arayışlarını da takdirle karşılıyorum... Çelikten bir irâde, mü'minâne bir ferâset lâzım ki bu herc ü mercin içinden yüz akıyla çıkabilsin... Batıdan kopuyor muyuz endişelerini pompalayanların da, Batının da canı Cehenneme... Bu zulüm ve ahlâksızlık gayyası ile nasıl bir bağımız olabilir ki?

Batı ikiyüzlü, mürai, alçak ve zâlimdir... Hüküm için delil aramak, abesle iştigal. Bu vasıflar cüsselerinden lime lime dökülüyor. İnanmıyorsanız Irak'ta işgal güçlerinin tecavüzüne uğrayan Iraklı Müslüman kadınlara sorunuz... İnanmıyorsanız Afganistan'da yiyecek ekmek bulamayan, nâmûsları pâyimâl edilmiş Afganlı Müslüman kız ve kadınlara sorunuz. Ve inanmıyorsanız zulmün her türlüsü ile mahvedilmiş Filistinli çocuklara sorunuz...

Libya operasyonu bir "Haçlı seferi"dir, Fransa İçişleri Bakanına göre. Şüphesiz öyle... Ama küstah mı küstah bir efelenme bu... Putin aynı hakîkati tenkid ederek ifâde etti... Dürüstlüğünden mi? Ne münâsebet!.. Bölüşmeye ortak edilmediği için sızlanıyor.

Bu sefere bahane teşkil eden Kaddafi de "Haçlı seferi" demişti... Taraflar hiç değilse operasyonun isminde hemfikirler.

Yazıklar olsun İslâm âlemine ki; intibaha gelmemekte, gözlerini açıp doğrulmamakta ısrar ediyor. Yazıklar olsun Müslümanlara ki, her fırsatta eski düşman olduğunu ortaya koyan Batılılardan medet bekliyorlar. Mü'min ferâsetli olur, doğru... Ama önce mü'min olmak gerekiyor.

Bugün
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum