Batı Afrika'nın parlayan yıldızı: Dakar

Batı Afrika'nın parlayan yıldızı: Dakar

Senegal'in başkenti Dakar, hareketli gündüz ve gece yaşantısı, tropikal iklimi, kumsalları ve kültürel zenginliğiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Atlas Okyanusu'nun kıyısında yer alan Senegal'in başkenti Dakar, hareketli gündüz ve gece yaşantısı, tropikal iklimi, kumsalları ve kültürel zenginliğiyle ziyaretçilerini bekliyor. 

Afrika'nın en kalabalık şehirlerinden Dakar, Senegal'in siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ve dini merkezi olmasının yanı sıra uluslararası hava ve deniz ulaşımında da önemli rol üstleniyor.

Dakar, Atlas Okyanusu kıyısındaki ince kumlu plajları, yemyeşil doğal yaşamı koruma parklarındaki tropik ve vahşi hayvanlarıyla Afrika'nın gizemli dünyasını yansıtıyor.

Avrupa tarafından yer altı ve yer üstü kaynakları yıllarca sömürülen ve uzun yıllar sonunda bağımsızlığını kazanan Batı Afrika'nın özgürlüğünün simgesi haline de gelen şehir, aynı zamanda kıtanın en hareketli illerinden birisi.

İnce kumlu plajlarıyla huzura davet ediyor

Birçok Afrika ülkesinde olduğu gibi Senegal'de de yaz ayları sıcak ve kurak geçiyor ancak Dakar, okyanus kenarında yer almasının getirdiği avantajla yaz aylarını diğer şehirlere göre bir kaç derece daha serin ve daha tropikal yaşayabiliyor.

Bazen kısa bazen de uzun süren yağmurların ardından yaz sıcaklarının yüksek oranlarda hissedilmeye başlandığı şehirde, halkın vazgeçilmezi ve kaçış noktası ise hindistan cevizi ağaçlarının altında güneşlenme imkanı buldukları incecik kumlarla kaplı sahiller oluyor.

Türk Hava Yolları'ndan Dakar'a haftada 6 sefer

Bir süre önce Türk Hava Yolları (THY) da İstanbul'la karşılıklı uçuşlar başlatarak Dakar'ı varış noktası listesine dahil etti. THY, Dakar'a haftada 6 sefer düzenliyor. Türk tur acentelerinin de listesinde yer alan şehirde Fas, Çin, Fransız, Türk ve Hindistanlıların da çeşitli ticari girişimleri ve yatırımları bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.