Batı Afrika'da vatansızlık riski

Batı Afrika'da vatansızlık riski

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Batı Afrika'da 750 binden fazla kişinin vatansızlık riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

BMMYK Sözcüsü Karin De Gruıjl, BM Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında nüfus hizmetlerindeki yetersizlikler, etnik kimlik ve dini nedenlerle kadınların uyruklarını çocuklarına verememesi gibi etkenleri vatansızlık sorununun nedenleri olarak sıraladı. 

Vatansızlık sorunuyla karşı karşıya kalan gruplar arasında, Liberyalı mültecilerin, Mali ve Senegal'de sürgünde olan Moritanyalıların, nüfus kağıdı olmayan sokak çocuklarının,  Benin ve Nijer arasındaki tartışmalı Ile aux Oiseaux Adası ile Nijerya ve Kamerun arasındaki tartışmalı Bakassi Adası'nda yaşayanların bulunduğuna dikkati çeken Gruıjl, "Batı Afrika'da 750 binden fazla kişi vatansızlık riskiyle karşı karşıya" dedi. 

BMMYK ve Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) vatansızlık sorunun çözümüne yönelik 25 Şubat'ta Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde bakanlar düzeyinde bir konferans düzenleneceğini ifade eden Gruıjl, toplantıya BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'in de katılacağını söyledi. 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.