Başörtüsü,özgürlüğümün bir parçası

Başörtüsü,özgürlüğümün bir parçası

Kosova’da 8 Haziran’da yapılan erken genel seçimlerin ardından ilk kez başörtülü milletvekili seçilen Labinote Demi Murtezi, ‘’Benim için özgürlük başörtüyü taşımak demektir.

Kosova’da 8 Haziran’da yapılan erken genel seçimlerin ardından ilk kez başörtülü milletvekili seçilen Labinote Demi Murtezi, ‘’Benim için özgürlük başörtüyü taşımak demektir. Bu benim hakkımdır. Siyasete dahil olan eğitimli bir kadın olarak, başörtüsü benim özgürlüğümün bir parçasıdır” dedi.
 
Arnavut Dili ve Edebiyatı mezunu, evli ve iki çocuk sahibi olan Murtezi, daha önce ülkenin doğusundaki Gilan şehrinde Sağlık Müdürü olarak görev yaparken erken genel seçimlerde Adalet Partisi’nden (PD) milletvekili adayı oldu. PD Genel Başkanı Ferid Agani’den daha fazla oy alarak parlamentoya giren Murtezi, seçimlere katılmasının kendisi için taşıdığı değerlerin bilinmesi ve tanınması için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Kosova’da başörtüsü konusunda birçok önyargı olduğuna işaret eden Murtezi, ‘’Başını kapattıysan bu senin susman veya evinde oturman anlamına gelmiyor. Ben milletvekili olarak susmayacağımı, mesleği ve hakları olmayan tüm kadınlar için savaşmaya devam edeceğimi gösterdim” diye konuştu.
 
Başörtülü kadın olarak bir çok sorunla karşı karşıya geldiğini anlatan Murtezi, Arnavut Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 10 yıl önce mezun olmasına rağmen, kendi mesleğini yapamadığına dikkati çekti.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.