Başörtüsünü yasaklayan İstanbul Barosu hakim karşısında

Başörtüsünü yasaklayan İstanbul Barosu hakim karşısında

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal ve 21 avukat hakkında, staj yapan başörtülü avukatın mağdur edildiği gerekçesiyle "görevi kötüye kullanmak" suçundan açılan davanın görülmesine başlandı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık ile avukatları katıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da tüm sanıkların müdafisi olarak duruşmada yer aldı. 

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve baro yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 21 avukat hakkında, 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talebiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, şüphelilerden Kocasakal ile yönetim kurulu üyesi avukatlar Turgay Demirci, Ayşe Füsun Dikmenli, Hasan Kılıç, Mehmet Durakoğlu, Hüseyin Özbek, Ufuk Özkap, Aydeniz Alisbah Tuskan, Süreyya Turan, Özlem Aksungar ve İsmail Altay'ın, Staj Eğitim Merkezi'nin düzenlediği eğitimlere başörtülü katılanlar hakkında, meslek kurallarına aykırı davrandıkları gerekçesiyle uyarılmalarına yönelik yönetim kurulu kararı aldıkları kaydedilen iddianamede, bu şüphelilerin de baskı oluşturarak inanç özgürlüğünü kısıtlayıcı işlemler yaptıkları öne sürülüyor.

İddianamede, tüm şüphelilerin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 257. maddesine göre hükme bağlanan "görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyetine neden olmak" suçundan 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması isteniyor. 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum