Başörtülü ve peçeli müslüman kadınlara destek verdi

Başörtülü ve peçeli müslüman kadınlara destek verdi

Cezayirli iş adamı Rachid Nekkaz, Fransa’daki İslam tartışmalarında özellikle Müslüman kadınların hedef alınmasının ardında ne olduğunu açıkladı

Fransa’nın son yıllarda yaşadığı ekonomik krize karşı önlemler sunmak yerine Müslüman kadınlar üzerinden popülist açıklamlarda bulunmanın çok kolay olduğunu belirten Nekkaz, “Söz konusu Müslüman kadınlar olduğunda Fransız siyasetçiler seçim kampanyaları uğruna hiç çekinmeden saldırabiliyor. Çünkü hem onlara hiçbir masrafı olmuyor hem de kamuoyunun dikkatini ekonomik konulardaki beceriksizliklerinden uzaklaştırıyorlar” dedi.

FRANSA, ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK ÜZERİNE KURULMUŞTUR

Fransız siyasetçilerin tesettür haşema yasağını destekleyici argümanlarının ‘sahte’ olduğunu iddia eden Nekkaz, “2010’da peçeyi yasaklamak istediklerinde kadınların yüzünün görünmesinin önemine değiniliyordu. Halbuki tesettür haşemayla yüz açıkta kalıyor ama yeni nedenler uydurulmaya devam ediliyor. Bu yasakları Cumhuriyet değerleri adına yapıyorlar. Fransa Cumhuriyeti, özgürlük, eşitlik ve kardeşlik prensipleri üzerine kurulmuştur, asıl kendileri bu değerlere saygı duymuyor” diye konuştu.

YASAĞA İNSAN HAKLARI ADINA KARŞI ÇIKILMALI

Tesettür haşema yasağı nedeniyle uygulanan cezaları ‘insan hakları savunucusu’ olarak ödemeyi kabul ettiğini belirten Nekkaz, şöyle devam etti: “Fransa gibi bir ülkenin İslam korkusunu kamusal alanda bireysel özgürlükleri kısıtlamak için kullanmasını kabul etmiyorum. Siyasi partilerin İslam korkusu aracılığıyla Müslümanları şeytanlaştırması ve barışçıl şekilde yaşayan Müslüman kadınları yaftalamalarını kabul etmiyorum. Kamusal alan demokrasilerde, özgürlüğün asıl yaşatılması gereken alanlardır.”

Cezaların ödenmesi hususunda yasakları uygulayan tüm belediyelerle ve emniyetle iletişime geçtiğine değinen Nekkaz, “Bana cezaların bir nüshasını göndermelerini, hatta gerekirse önden ödeme yapmayı dahi teklif ettim. Hiçbir önerime yanaşmadılar. Benim ve eşim dışımda kimse ödeme girişiminde bulunmadı. Üstelik yasağa karşı açıklamalarımdan sonra uluslararası hesaplarım dört kez kontrole tabi tutuldu. Fakat ben prensiplerinden vazgeçmeyeceğim ve cezaları ödemeye devam edeceğim” dedi.

Fransa’da İslam ve Müslümanların geleceği konusunda oldukça endişeli olduğunu ifade eden Nekkaz, “İslam ve özellikle başörtüsü önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ana konusu olacak, bu yüzden Müslümanlar iyi organize olmalı” dedi.

Fransız siyasilerin içten içe İslam’ı anayasayla yasaklamak kadar uç görüşlere sahip olduğunu savunan Nekkaz, “İslam yasaklandığı anda, ülkedeki Müslümanların da sınır dışı edilmesi için gün doğmuş olacak. Müslümanlar yeterince seferber olmazsa, Avrupa’da Yahudilerin geçmişte yaşadıkları kendi başlarına gelebilir” uyarısını yaptı.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum