Başörtülü öğrencileri fişleyen Prof. cezaevinde

Başörtülü öğrencileri fişleyen Prof. cezaevinde

Ege Üniversitesi’nde başörtülü öğrencilerin izinsiz şekilde fotoğraflarını çektiği ve öğrenim haklarını engellediği için hapis cezasına çarptırılan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, cezaevine girdi.

 Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Pekünlü hakkında, başörtülü öğrenci F.N.G.’nin fotoğrafını çekerek özel hayatın gizliliğini ihlâl ve öğrenim hakkını engelleme suçlamasıyla İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Pekünlü hakkındaki mahkeme kararı Yargıtay tarafından da onandı. Ceza aldıktan sonra emekli olan Rennan Pekünlü, dün öğle saatlerinde Foça Açık Cezaevi’ne teslim oldu. Pekünlü, infaz yasası gereği 4,5 ay hapis yatacak.
 
Sabah saatlerinde Bornova Belediyesi Nikâh Sarayı’nda, ‘Evren ve evrim’ konulu bir konferans veren Pekünlü, “İzninizle artık ayrılma zamanı geldi ama bu ayrılık, ayrılık anlamında değil. Bu ayrılık, bütünleştirici anlamında bir ayrılık.” dedi. Konferans sırasında salonda, ‘Yargılanan laikliktir’ ve ‘Aydınlanma hapsedilemez’ pankartları açıldı ve ‘AKP halka hesap verecek’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Karanlığa, şeriata, faşizme geçit yok’, ‘Silivri’yi yıktık, AKP’yi de yıkacağız’ sloganları atıldı. Cezaevi önünde de basın açıklaması yapan Rennan Pekünlü, “Fransız devrimi sırasında Bastil’i basıp içeridekileri dışarı çıkarmışlardı. Size adresi göstermek istiyorum, Türkiye’nin Bastil’i burası. Burayı basıp beni çıkaracaksınız tamam mı?” diye konuştu. Pekünlü hakkında 2011 yılındaki şikâyetin ardından 2012 yılında da dört öğrenci daha aynı suçlamayla şikâyetçi olmuştu. 12 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan bu dava ise devam ediyor.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.