Başörtülü müşteriyi almayan kuaföre ceza

Başörtülü müşteriyi almayan kuaföre ceza

Başörtülü kadını kabul etmeyen Norveçli kuaför Merete Hodne'nin davası Norveç mahkemesi tarafından karara bağlandı. Merete Hodne 'ayrımcılık yaptığı' gerekçesiyle 10 bin Norveç Kronu para cezası ödemeye mahkum edildi.

Norveç'te bir kadın kuaför başörtülü Müslman bir kadını müşteri olarak kabul etmeyince Malika Bayan isimli genç kadın kuaföre dava açtı. Davada Merete Hodne suçlu bulundu ve 10 bin Norveç kronu para cexasına çarptırıldı..

Başörtülü kadını kabul etmeyen Norveçli kuaför Merete Hodne'nin davası Norveç mahkemesi tarafından karara bağlandı. Merete Hodne 'ayrımcılık yaptığı' gerekçesiyle 10 bin Norveç Kronu para cezası ödemeye mahkum edildi. Hodne aynı zamanda 5 bin kronluk mahkeme masraflarını da ödeyecek.

Kuaföre kabul edilmeyen Malika Bayan, dini görüşleri nedeniyle ayrımcılığa uğradığını öne sürerek kuaföre karşı dava açmıştı.

Geçen hafta Perşembe günü duruşması yapılan davada Norveçli kuaför başörtüsünü dini sembolden daha çok, kendisini korkutan politik bir sembolün simgesi olarak gördüğünü belirtip ''Bunu baskıcı bir sembol olarak kabul ediyorum. Başörtülü gördüğümde aklıma herhangi bir din değil, baskıcı ideolojiler ve rejimler geliyor'' diyerek savunmuştu.

Malika Bayan'ın avukatı Linda Ellefsen Eide kararın açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada mahkemenin kararının bekledikleri yönde olduğunu belirtti.

Norveçli kuaförün (sağdan ikinci) avukatı da kararı temyiz edeceklerini söyledi.

 

Eurovision

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.