Başörtülü kız McDonalds'ın özrünü kabul etmedi

Başörtülü kız McDonalds'ın özrünü kabul etmedi

İngiltere'de başörtüsü ile girdiği McDonalds'ta önce başörtüsünü çıkarması istenilen, ardından restorandan kovulan başörtülü Müslüman kızın videosu internette popüler olmuştu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bu çirkin olayın videosu, mağdur kızın arkadaşı tarafından internette paylaşılmış ve dünyanın tepkisini ünlü fast food zinciri McDonalds'ın üzerine çekmişti. Firma, olay üzerine yaptığı açıklama ile Müslüman kızın mağduriyetini anladığını belirtmiş ve kendisinden yazılı bir şekilde özür dilemişti.

İlgili Haber: McDonalds'ta skandal: ya başörtünü çıkar ya da buradan git  )

Londra'nın kuzeyindeki Holloway'de gerçekleşen bu olay Müslümanların üzerindeki baskıyı da gözler önüne sermişti. Sosyal medya üzerinde birleşen Müslümanlar bu ırkçı ve ayrımcı hareketi eleştiri yağmuruna tuttu.

Firma 19 yaşında Müslüman kızdan özür diledi ve kızı kovan güvenlik görevlisini de işten çıkardı. Fakat Müslüman kız, bu özrü hiç bir şekilde kabul etmeyeceğini belirtti. Herkesin gözü önünde kendisinin küçük düşürülmesinin ve inancına saldırılmasının gururunu incittiğini söyleyen Müslüman kız, konu ile ilgili firmayı da mazur görmeyeceğini belirtiyor.

İsminin verilmesini istemeyen Müslüman kız, firmanın özrünü duyar duymaz, "yeterli değil' ifadesini kullandı ve "Bana bu ayrımcılığı yapan güvenlik görevlisinin kendi şirketlerinin değil, anlaşmalı oldukları bir güvenlik firmasının elemanı olduğunu söylediler. Ayrıca bu davranışın kendi politikalarını olmadığını söylediler. Ben de diyorum ki; Bir şirket ile anlaşacaksanız o zaman onların politikalarını bir gözden geçirin" dedi.

İndependent'in haberine göre ayrımcılığa uğrayan Müslüman kız, başka kızların başına benzer olay gelmesin diye mücadele edeceğini ve kendisini bir özür ile geçiştiremeyeceklerini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.