Başörtülü diye mezuniyet programına çağrılmadı

Başörtülü diye mezuniyet programına çağrılmadı

Afrika'nın yoğun Müslüman nüfusa sahip ülkelerinden biri olan Nijerya'da bir üniversitenin başörtülü öğrenciye ayrımcılık yapması...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Nijerya Müslüman Öğrenci Topluluğu tarafından aktarılan bilgiye göre, ülkede Hukuk Fakültesi'nden mezun olan bir başörtülü Müslüman kız öğrenci, başörtüsünü çıkarmamakta ısrar ettiği için mezuniyet törenine davet edilmedi.

Ayrımcılığa uğrayan Amasa Firdaus, Abuja Uluslararası Konferans Merkezinde meydana gelen olayın ayrıntılarını kamuoyuna açıkladı. Ayrıca Nijerya Müslüman Öğrenci Topluluğu, konuyu şikayet etmek üzere Cumhurbaşkanına bir mektup da yazmaya hazırlanıyor.

Topluluk ulusal lideri Jameel Muhammad, bir öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istemenin 'İslamofobi' olduğunu ve bu iğrenç kavramın Nijerya'ya da sıçradığını görmenin üzücü olduğunu söyledi. Muhammad; "Biz Nijeryalı öğrenciler olarak din ve vicdan özgürlüğüne sahibiz. Bu tür baskılar ve engellemeler ülkemize yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

TheCable.ng haberine göre topluluk, Firdaus'un yaşadığı mağduriyetin giderilmesi ve böyle olayların tekrarlanmaması için bugün dilekçelerini Cumhurbaşkanına sunacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum