Başörtülü “Barbie Bebek” sosyal medya karıştırdı

Başörtülü “Barbie Bebek” sosyal medya karıştırdı

Barbie bebekler ilk yapıldığı günden beri kız çocuklarının gözdesi olan oyuncaklardan biri. Normalde giyimi ile tartışılan Barbie bebeklerin yeni hali haftanın tartışma konusu oldu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Kız çocuklarının oyuncakları denince akla gelen ilk öğelerden olan Barbie bebekler şimdi de bir başka tartışma konusunun objesi oldu.

24 yaşında sağlık öğrencisi Haneefa Adam, İngiltere’de icat edip satışına başladığı yeni tür Barbie bebekler ile haftanın gündemine oturdu. Barbie bebekleri tesettüre sokan genç kız, yeni Barbie bebeklerin internet üzerinden satışına başladı.

Tesettürlü Barbie bebekler sosyal medyanın yeni gözdesi oldu. İnstagram adlı sosyal fotoğraf paylaşımı sitesinde satışı yapılan Barbie bebekler hızla sipariş edilmeye başlandı.

Konu ile ilgili CNN’e konuşan Haneefa Adam; ”Başlarda bir İnstagram hesabı açıp Barbie bebekleri tesettürlü giyindirmeye başladım. Giderek takipçi ve beğeni sayım artmaya başladı. Giderek daha farklı kıyafetler denedim. İnsanlar benden bu bebekleri istediler, biz de internet üzerinden uygun fiyatlara satışını başlattık” ifadelerini kullandı.

Tesettürlü Barbie bebeklerin özellikle Müslüman ülkelerinde çok tutulduğunu belirten Haneefa, Barbie’lerin giyimi ile endişeleri olan pek çok Müslüman anne ve babaların bu yeni Barbie’yi sahiplendiğini belirtirken bazı ailelerde hala soru işaretleri mevcut. Bu soruların başında "tesettür" ifadesinin neye göre seçildiği ve kıstaslarının net olmaması ve tercihlerin bir kişiye bağlı bulunması.

3 günde İnstagram üzerinden 19 bin takipçi sayısına Haneefa’nın “Hijarbie”(tesettürlü barbie) hesabı son günlerin sosyal medya yıldızları arasında yerini aldı.

Timesofindia’nın haberine göre çok tutulan tesettürlü Barbie projesinin benzer oyuncaklara uygulanması için pek çok kuruluş kolları sıvadı.

Barbie bebeklerin çocukların psikolojisine etkisi ise hala tartışılıyor. Daha önce fiziki özelliklerinden dolayı çocukların psikolojisinin bozulduğu iddiası üzerine firma farklı ölçülerde bebeklerin de üretileceğini açıklamıştı. Diğer yandan belirli bir hayat standardını dayattığı iddiasıyla çokça eleştirilen bebekler tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.


Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.