Başörtü düşmanlığı Merkel'in de gündeminde

Başörtü düşmanlığı Merkel'in de gündeminde

Muhalefet soru önergesi verdi ve gündeme geldi

Hür Demokrat Parti’nin (FDP) soru önergesini yanıtlayan Merkel hükümeti, İslam ve Müslüman düşmanlığı ile etkin mücadele için bir koordinasyon ağı oluşturulacağını açıkladı.

Muhalefetteki Hür Demokrat Parti’nin (FDP), "Okullarda İslam ve Müslüman düşmanlığının önlenmesi" başlıklı soru önergesini yanıtlayan Federal Hükümet, Alman toplumunda İslam hakkında farkındalığın artırılması ve Müslüman düşmanlığı ile mücadelenin güçlendirilmesi için atılan adımlar hakkında bilgi verdi.

Hükümet, Alman Anayasası uyarınca, okullardaki müfredatının belirlenmesinden eyaletlerin sorumlu olduğuna dikkat çekmekle birlikte, müfredat dışı eğitim inisiyatifleriyle İslam ve Müslüman düşmanlığının önlenmesine katkı sunulduğuna dikkat çekti.

Bir ilk: Koordinasyon ağı

Demokrasi ve çoğulculuğun güçlendirilmesi amacıyla yürütülen "Demokrasiyi yaşamak" adlı projenin desteklendiğine dikkat çeken Alman hükümeti, bir sivil angajman girişimi olan bu proje kapsamında ilk kez İslam ve Müslüman düşmanlığı ile ilgili bir koordinasyon ağı oluşturulacağını açıkladı.

Konuyla ilgili bilgilerin, tecrübeli paydaşlardan oluşturulacak bu koordinasyon ağında toplanacağına işaret eden hükümet, söz konusu merkezin aynı zamanda İslam ve Müslüman düşmanlığına karşı başarı sağlayan yaklaşımların federal, eyalet ve yerel kurumlara aktarılmasından da sorumlu olacağını bildirdi.

Eğitmenler ve gençler bilinçlendiriliyor

Hükümet ayrıca İslam ve Müslüman düşmanlığı ile ırkçılık konularında 17 model projeye mali destek sağlandığını da açıkladı. Bu projelerde, İslam ve Müslüman düşmanlığının önlenmesi için yeni fikir ve stratejilerin geliştirilmesine odaklanıldığını aktaran hükümet, bu yolla hem eğitmenlerin duyarlılıklarını geliştirmeyi hem de gençleri, İslam ve Müslüman düşmanlığına karşı koyabilmeleri için güçlendirmeyi hedeflediklerine dikkat çekti.

DW Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.