Başkent'te içme suyu alarmı

Başkent'te içme suyu alarmı

Kosova'nın başkenti Priştine'de Batlava ve Badovça barajlarında su seviyesinin kritik noktaya gelmesi nedeniyle uzun saatler sürecek su kesintileri olacak.

Kosova'nın başkenti Priştine'de Batlava ve Badovça barajlarında su seviyesinin kritik noktaya gelmesi nedeniyle 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren uzun saatler sürecek su kesintileri olacak. “Prishtina” Su İşleri Şirketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Pazartesi başlayacak olan 18 saatlik su kesintisinin, yağışlar olmadıkça devam edeceği belirtildi. Açıklamada, vatandaşlara, içme suyunu tasaruf etmeleri için çağrı yapııldı.Priştine'de, Pazartesi gününden itibaren Ulpiyana, Dardania, Rahibe Teresa meydanı , Luan Haradinaj caddesi, Tophane semti, Lahnalık semti, Hastane semti gibi en büyük semtlerde, su kesintisi ilk kez uygulanacak .

Pazartesi başlayacak yeni su kesintisi uygulaması nedeniyle maddi durumu iyi olanlar evlerine su depoları yerleştirmeye başladı. Maddi durmu iyi olmayan vatandaşların büyük bir bölümü ise şişe suyu satın almak zorunda kalacak.

Priştine'deki içme suyu sıkıntısında, yaşanan kuraklığın yanısıra, savaşın yaşandığı 1999 yılından bu yana köylerden şehre olan akın dolayısıyla şehir nüfusunun 700 bine çıkmasının da etkili olduğu belirtiliyor. Priştine'de savaşın sona ermesinden bu yana sadece geceleri yapılan su kesintilerileri vardı.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.