Başkentte Gazze protestosu

Başkentte Gazze protestosu

İsrail'in Gazze'ye saldırıları, İsrail Büyükelçilik konutu yakınında protesto edildi.

AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan ve aralarında ilçe Belediye Başkanı Fatih Duruay ve AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan'ın da bulunduğu grup, İsrail aleyhinde sloganlar atarak, Atatürk Sahil Parkı’na kadar yürüdü. 
 
İsrail'in saldırılarında yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılıp, dualar eden grup, daha sonra araçlarla İsrail Büyükelçilik konutu yakınına geldi.
 
Burada eylemlerini sürdüren, aralarında Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyelerinin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarına destek veren AK Parti Gölbaşı ilçe teşkilatı üyeleri, İsrail aleyhinde slogan attı.
 
Yaklaşık 500 kişilik grup, önce teravih, ardından da İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dualar etti.
 
Bu arada, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrailli bir askeri esir aldığı haberi, protestocular tarafından coşkuyla karşılandı.
 
Gazze'deki bir yetkiliyle yapılan telefon görüşmesi, hoparlör yardımıyla büyükelçilik konutu yakınında bekleyen kalabalığa dinletildi. Gazze'deki yetkili, 14 İsrail askerinin öldürüldüğünü, 1 askerin ise esir alındığını söyledi. Gazze'nin kutsal topraklar olduğunu ifade eden yetkili, Filistinliler için dua edilmesini istedi. Bu konuşmanın sonunda grup, "Hamas’a selam direnişe devam" sloganı attı.
 
Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz'un da katıldığı protesto, duaların edilmesinin ardından sona erdi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.