Başkent’te aralık ayında 565 yangın çıktı

Başkent’te aralık ayında 565 yangın çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre, yılın son ayında Ankara’da toplam 565 yangın meydana geldi.

İtfaiyenin anında müdahalesi sonucu 564 yangın kısmi hasarla atlatıldı.

Aralık ayında meydana gelen toplam 565 yangının 214’ü konut, özel işyeri ve büroların bulunduğu binalarda çıktı; 161’i ot, saman, ekin ve çöp yangını şeklinde açık alanlarda gerçekleşti. 81 yangın motorlu araçlarda, 36 yangın fabrika, atölye ve imalathanelerde, 18 yangın odunluk ve kömürlüklerde, 5 yangın kamuya ait binalarda, 1 yangın ise ormanlık ve fidanlıklarda meydana geldi. Ayrıca 49 yangın ise diğer değişik mekanlarda yaşandı.

Aralık ayında 178 yangın kundaklama sonucu meydana gelirken, 147 yangın elektrik kontağından, 127 yangına ise tedbirsizlik ve ihmal sonucu atılan sigara ve kibrit neden oldu.

Ayrıca ay boyunca yaşanan 53 yangın baca tutuşmasından, 29 yangın ocak, soba, tandır ve kalorifer kazanındaki ateşin etrafa sıçramasıyla, 9 yangın akaryakıt ve parlayıcı maddelerin alev almasıyla, 7 yangın doğalgaz ve tüp parlaması sonucu çıktı. 15 yangın ise diğer değişik nedenlerden meydana geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yılın son ayında yangınlara müdahale dışında, 1447’si isteğe bağlı hizmet, 901’i denetim, 29’u eğitim olmak üzere toplam 2 bin 377 hizmete imza attı. İtfaiye, aralık ayında vatandaşlardan gelen toplam 1447 yardım çağrısına cevap verdi. Ay boyunca Ankaralıların talebi üzerine itfaiye ekipleri toplam 1281 baca temizliği hizmeti gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, 13 ayrı olayda asansörde mahsur kalanları kurtararak, 21 olayda kilitli kapıları açarak, 18 intihar girişimine aktif müdahalede bulunarak vatandaşların imdadına yetişti. Söz konusu ay içerisinde yaşanan 36 su baskını olayında suyu tahliye ederek vatandaşa yardımcı olan Ankara İtfaiyesi, 2 bayrak ipi takma, indirme hizmetiyle de vatandaşlara destek sağladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı denetim hizmeti kapsamında ay boyunca 901 işyerinde denetim gerçekleştirdi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.