Başkentlilere müjde haber

Başkentlilere müjde haber

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkent'te musluklardan akan suyun temiz, kaliteli, içilebilir ve pırıl pırıl olduğunu söyledi.

'Musluklarınızdan akan suyu güven içinde tüketmeye devam edin' diyen ASKİ Genel Müdürü Kaya, '1-31 Mart tarihleri arasında yapılan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri sonucunda ASKİ tarafından şehir şebekesine verilen içme ve kullanma suyunun temiz, güvenli ve dünya standartlarına uygun olduğu bir kez daha tespit edilmiştir' dedi.

ASKİ laboratuvarlarında sürekli gerçekleştirilen analizler sonucunda, şehir şebeke suyunun kalitesinin kontrol altında tutulduğunun altını çizen Kaya, 'Başkent'in içme suyu gereksinimini karşılarken suyu temiz ve sağlıklı şekilde kullanıma sunmak için büyük bir titizlik içinde çalışıyoruz. Suyu kaynağından aldığımız noktadan başlayarak, arıtılması, şehir şebekesine verilmesine kadar her aşamasında ayrı testlere tabi tutarak, suyun hijyen bir şekilde musluklardan akmasını sağlıyoruz' diye konuştu.

ASKİ Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'nca, Mart ayı süresince Ankara'nın çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındığını kaydeden Kaya, şunları söyledi:

'Başkent'in birbirinden farklı yüzlerce noktasından bir ay süresince aldığımız su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini akredite olmuş laboratuvarlarımızda gerçekleştirdik. Geçen ay da yapmış olduğumuz bu analizler sonucunda Başkent içme suyunun WHO (Dünya Sağlık Örgütü) standartlarına uygun olduğunu saptadık.'

Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı'na bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuvarlarında şehir şebeke su analizlerinin, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği Standartları (EEC) göz önüne alınarak yapıldığını vurgulayan Kaya, '1-31 Mart 2014 tarihleri arasında raporlaştırılan su analiz sonuçlarına göre Başkentliler, musluklarından akan suyu güven içinde tükettiler' dedi.

Kaya, 'İvedik ve Pursaklar Arıtma Tesisleri çıkışından alınan su numunelerinde yapılan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik kontrollerin tamamının TSE'ye uygunluğu bir kez daha kanıtlandı' diye konuştu.

1-31 Mart tarihleri arasında yapılan Ankara içme suyu kalite kontrollerinin tamamı standartlara uygun bulunurken, analiz sonuçlarındaki parametreler şöyle:

Parametre  İvedik Arıtma TSE-266

Tesisleri  Maksimum değeri

Renk (Pt-Co Birimi)  5 20

Bulanıklık(N.T.U)  0,30  5

Koku  Yok  Yok

Ph  7,30  6.5-9.5

Bakteri sayısı  0  0 .

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.