Başkentli çiftçilere meyvecilik eğitimi verilecek

Başkentli çiftçilere meyvecilik eğitimi verilecek

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 11-12 Mart tarihlerinde 2 gün sürecek “Meyvecilikte Yıllık Bakım İşlemleri” konulu bir eğitim programı düzenleyecek.

Meyve bahçelerinde budama, aşılama, hastalık ve zararlılarla mücadele, sulama ve gübreleme konularının anlatılacağı eğitim İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşecek. Bir gün teorik konuların anlatılacağı eğitimde, bir gün de çiftçiler meyve bahçesine götürülerek budama ve aşılama konuları uygulamalı olarak gösterilecek.

Meyvecilikte yıllık bakım işlemleri konulu eğitimi almak isteyen çiftçi ve ilgilileri 11 Mart saat 09.00’da İl Müdürlüğü toplantı salonuna beklediklerini belirten İl Müdürü Muhsin Temel, meyve bahçesine sahip çiftçiler ve ilgililere faydalı olacak bir eğitim programı hazırladıklarını söyledi.

Son dönemde meyvecilikte bir atılım içinde olan Başkent çiftçisinin bu eğitime büyük rağbet göstereceğini düşündüklerini kaydeden Temel, “Özellikle Ankara’nın meşhur ürünlerinden üzüm ve armut üreticilerinin yanı sıra önemli oranda yetiştirilen dut ve vişne üreticilerini eğitime bekliyoruz. Çiftçilerimiz bu eğitimde bilgilerine bilgi katmanın yanı sıra değişik ilçelerimizden gelen çiftçilerimizle birlikte sohbet imkanı bularak, tecrübelerini paylaşma ve diğer ilçelerde yürütülen tarımsal faaliyetler hakkında da bilgi sahibi olma imkanı bulacaklar” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.