Başkent Üniversitesi Ereğli Diyaliz Merkezi açıldı

Başkent Üniversitesi Ereğli Diyaliz Merkezi açıldı

Başkent Üniversitesi Sağlık Kurumları’nın, 15. diyaliz merkezi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde açıldı.

Yeşiltepe mevkiinde açılan Başkent Üniversitesi Ereğli Diyaliz Merkezi, hafta başından itibaren diyaliz hastalarına sağlık hizmeti vermeye başladı. Başkent Üniversitesi Ereğli Diyaliz Merkezi’nin Sorumlu Hekimi Dr. Saadet Çeliköz, hizmete giren merkez hakkında bilgi verdi.

Modern ve hijyenik koşullarda, Ereğli halkına sağlık hizmeti vermeye başladıklarını belirten Çeliköz “15 artı bir, toplam 16 diyaliz makinemizle ve 52 hastamızla merkezimiz hizmet vermeye başladı. Üç hemşiremizin hepsi de sertifikalı, eğitimli ve tecrübeli sağlık çalışanları olarak hastalarımızla ilgileniyorlar. Ereğli’deki diyaliz hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız. Bizim için çok önemli olan organ nakli konusunda da hastalarımızı teşvik ediyoruz. Çünkü böbrek yetmezliğinin tek kesin tedavisi böbrek naklidir. Hastalarımıza bu konuda da bilgi veriyoruz. Hasta sayımızın daha da artacağını umuyorum. Servisimiz, cihazlarımız yenilendi. Son derece modern bir diyaliz merkezi olarak Ereğli halkına sağlık hizmeti vermeye hazırız.” dedi.

Başkent Üniversitesi Karadeniz Ereğli Diyaliz Merkezi’nde tedavi olan diyaliz hastası Mehmet Suiçmez, daha önce diyaliz tedavisi için Bursa’ya gittiğini, Başkent Üniversitesi’nin Ereğli’deki diyaliz merkezinin açılmasının bir şans olduğunu söyledi. Suiçmez, “Bu yeni makineler sağlık yönünden hastalar için çok iyi oldu. Başkent Üniversitesi bu hastalar için bir şans oldu. Bizim için gerçekten bir şanstır. Buradaki hastalar ya Bolu’ya giderler, ya Zonguldak merkezdeki araştırmaya giderler ya da başka yerlere giderler. Ben Bursa’ya gidiyordum. Bundan sonra bu hastaların en büyük ödülü, Başkent Üniversitesi kurumunda tedavi görecek olmalarıdır. Ben onun için çok mutluyum.” diye konuştu.

Diyaliz merkezinde tedavi olan Melek Türkoğlu da “Makinelerimiz yenilendi. En güzeli bu oldu. Hastanemiz gelişti. Her şey iyi. Allah’tan sağlık diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.