Başkent Astana'nın adı değişebilir

Başkent Astana'nın adı değişebilir

Kazakistan Parlamentosu milletvekilleri ülke başkentinin adını Kazakistan'ın ilk ve mevcut Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbaev'in adı ile değiştirmeyi teklif etti.

 

Milletvekili Kuanysh Sultanov tarafından okunan teklife göre, Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıldönümünde bu konu gündeme alınacak. Teklif başkentin yeniden adlandırmasına da içerecek.
NURSULTAN VEYA NAZARBAYEV OLABİLİR

Kuanysh Sultanov önceki gün mecliste yaptığı konuşmada, "Bu konuda, bizim görüşmelerimiz devam ediyor. Şehrimizin adını “Nursultan” ya da “Nazarbayev” olarak değiştirebiliriz. Bu teklif halkın teklifidir. Bugün bu teklifi dile getirdik ve milletvekilleri buna destek veriyorlar” dedi.

Sultanov, "Astana ve Kazakistanlılar bu şehrin kurucusu ve ülkenin ilk Cumhurbaşkanının adını taşımayı hakediyor. Bunun için harcanacak paralar da boşa gitmeyecek. Ulusal kimliğimiz, devletimiz ve tarihimizin yeniden oluşumuna kullanılmış olacak” dedi.

Meclis Milletvekili Maulen Ashimbayev, bu teklifin “doğru ve mühim” bir teklif olduğunu söylerken, bir başka milletvekili Zagipa Balieva Astana’nın isminin “Nazarbayev” olarak değiştirilmesini teklif etti.

 

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.