Başkan Özgökçe'den Bediüzzaman'lı Nevruz mesajı

Başkan Özgökçe'den Bediüzzaman'lı Nevruz mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, baharın gelişi ve tabiatın yeniden uyanışını temsil eden nevruzun birlik, kardeşlik, umut ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Özgökçe, toplumları sevgi ve barışla birbirlerine kaynaştıran bu bayramların kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşatılan önemli kültürel değerlerden biri olduğunu söyledi.

Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yakınlaştıran, birliktelikleri güçlendiren, kültürel değerlerin korunmasını ve gelecek kuşaklara aktarması yerel yöneticiler olarak öncelikli görevleri arasında olduğuna inandıklarını ifade eden Başkan Özgökçe, “Nevruz; tabiatın uyanışı, havaların ısınmasından ziyade birlik ve beraberliğin sembolüdür. Paylaşımcı ve birleştirici yönleriyle insanların kaynaşmasını sağlayan nevruz, tabiatın yeniden canlanmasıyla umudu, kardeşliği, sevgiyi aşılamaktadır. Dostluk ve kardeşliğin gelişmesine katkı sağlayan 2015 Nevruz’u, bu insancıl yaklaşımıyla evrensel bir nitelik ve önemde taşımaktadır. Geçmişimizde bu denli önemli bir yer edinen ve günümüzde de aynı coşkuyla kutlamaya devam ettiğimiz nevruzu barış ve huzur içinde gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevidir’’ dedi.

‘Gel, bugün Nevrûz-u Sultanîdir. Bir tebeddülât olacak, acîb işler çıkacak. Şu baharın şu güzel gününde, şu güzel çiçekli olan şu yeşil sahrâya gidip bir seyran ederiz. Bak, bir mû’cize var; o harap olan binalar, birden burada yapıldı. Adeta bu hâli bir çöl, bir medenî şehir oldu. Bak, sinema perdeleri gibi her saat başka bir âlem gösterir, başka bir şekil alır. Buna dikkat et ki, o kadar karışık, sür’atli, kesretli, hakikî perdeler içinde ne kadar mükemmel bir intizam vardır ki, her şey yerli yerine konuluyor. Hayalî sinema perdeleri dahi bunun kadar muntazam olamaz. Milyonlar mahir sihirbazlar dahi bu san’atları yapamazlar. Demek, bize görünmeyen o padişahın çok büyük mû’cizeleri vardır’ diyor Bediüzzaman Said Nursi. Evet hakikat noktasında her bahar yeniden haşri birlikte görüyor ve yaşıyoruz” diyen Başkan Fevzi Özgökçe, “Nevruz; insanlığın yeryüzünde kardeşçe paylaşmanın hak olduğunu hatırlatan baharın müjdecisidir. Barışın, kardeşliğin, umudun otuz yıldır beklenen rengârenk çiçeklerin yapraklarından yeniden doğuşun adıdır" ifadelerini kullandı.

Nevruzun, ortak bir coşkuyu içinde barındırarak hem medeniyetleri bir birine yakınlaştırmakta hem de barış ve huzur dolu bir ortamda baharın tüm renkleriyle karşılanmasını sağlandığını dile getiren Başkan Özgökçe, “Bizler de bu güzel günü her yıl düzenli olarak çeşitli aktiviteler ile icra ederek hem tarihsel bir mirası devam ettiriyor hem de baharın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünyanın Nevruz şenliklerinin dünyada barış ve kardeşliğe vesile olmasını dilerim ve nevruz kutlu olsun, newroz piroz be, newroz şima pîroz bu’’ diye konuştu.

beyazgazete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum