Başkalarının yerine özür diliyorlar

Başkalarının yerine özür diliyorlar

Eskişehir'de insanların birbirinden özür dilemekte zorlandıklarını düşünen iki arkadaş, bir sosyal paylaşım sitesinde 'Eskişehir Özür Dileme Servisi' oluşturdu. Karşısındaki kişiden özür dilemekte zorlananlar, 20 kişinin destek verdiği servisten ücretsiz

Eskişehir'de insanların birbirinden özür dilemekte zorlandıklarını düşünen iki arkadaş, bir sosyal paylaşım sitesinde 'Eskişehir Özür Dileme Servisi' oluşturdu. Ufuk Şentürk ve İlkay Mustafa Güneş tarafından oluşturulan "Eskişehir Özür Dileme Servisi" kısa sürede kentte ilgi gördü. Yaşadıkları bir tartışma, bir olayın ardından karşısındaki kişiden özür dilemekte zorlananlar, Şentürk ve Güneş'e başvuruyorlar.

Birbirinden özür dileyemeyen insanlar için

Servisin fikir sahiplerinden Ufuk Şentürk, yaptığı açıklamada, tamamen insanlık adına başlattıkları çalışmalarında misyon ve vizyon olarak Hz. Mevlana ve Yunus Emre'yi baz aldıklarını söyledi. Arkadaşı İlkay Mustafa Güneş ile bir çay sohbeti sırasında akıllarına gelen bir fikirle özür merkezli projeyi ürettiklerini dile getiren Şentürk, "İnsanların birbirlerinden özür dilemekte zorlandıklarını biliyorduk. Bu konuda bir anket çalışması yapmaya karar verdik. Sokakta 100'den fazla kişiyle görüştük. Çıkan sonuçlarda insanlarımızın hatalı bile olsa özür dilemekte zorlandıklarını gördük." dedi.

İnsanların birbirlerine sarılmalarını, mutlu bir şekilde yaşamalarını destekleyen projeleri için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirten Güneş, "Özür dilerim cümlesini 17 dilde yaygınlaştırmak istiyoruz. Merak edenler projemizi internet üzerindeki sosyal platformlarda 'Eskişehir Özür Dileme Servisi' adı altında bulabilir." diye konuştu.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.