Başbakanlık BYEGM fotoğraf arşivini açıyor

Başbakanlık BYEGM fotoğraf arşivini açıyor

Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), arşivinde bulunan 1 milyondan fazla fotoğrafla tarihi gün ışığına çıkarıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde açtığı Bağdat Hicaz Demiryolları 100. Yıl Sergisi'ne ev sahipliği yapan BYEGM, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde sergiler açmaya devam ediyor. Tarihi dokusuyla Ankaralıların olduğu kadar yolu Ankara'ya giden herkesin anılarında özel bir yeri olan Gençlik Parkı'nın nostaljik görüntüleri, Başbakanlık Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği sergi ile ziyarete açıldı.

GENÇLİK PARKINDA ANILARA YOLCULUK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları tamamlanan ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında açılışı yapılan Gençlik Parkı'ndaki sergide, BYEGM ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın arşivinden derlenen gençlik parkının fotoğrafları bulunuyor. Ankara'nın sembollerinden olan Anıların Parkı'nın birbirinden güzel fotoğrafları, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Tiyatro Binasında 4 Eylül 2009 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

FOTOĞRAFLARLA TÜRK BASINI SERGİSİ

Fotoğraflarla Türk Basını Sergisi (1830 - 1938), 26 ülkenin katılımı ile gerçekleşiyor. Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinliklerine Başbakanlık Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Fotoğraflarla Türk Basını 1830- 1938 Sergisi ve kurum yayınlarından oluşan bir dizi tanıtıcı yayınlarla katılıyor.

ULUSLARARASI RAMAZAN ETKİNLİKLERİNE BYEGM DESTEĞİ

Her gün değişik bir ülkenin kültürünün tanıtıldığı ve 26 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında düzenlenen BYEGM sergi ve yayın standı, 5 Eylül 2009 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Başbakanlık Basın -Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, konuyla ilgili açıklamasında, BYEGM olarak, Ankara'da Cumhuriyet'in izini taşıyan ve Cumhuriyet döneminin en görkemli parkının anılarla dolu resimlerini gün ışığına çıkardıklarını belirtti. BYEGM bünyesinde, geçmişle gelecek arasında bağı bulunan bir milyondan fazla fotoğraf arşivi bulunduğuna işaret eden Melek, "Bu fotoğraflar bize, geçmiş günlerin hayalimizde tekrar canlanmasını sağlıyor. Ülkemizin tanıtımına destek olmak amacıyla özel günlerde izleyicisi ile buluşturduğumuz fotoğraf sergilerimizde tarihin izlerini her zaman görebilirsiniz. Gençlik Parkı'nda ve Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinlikleri alanında açmış olduğumuz fotoğraf sergimizi sanatseverlerle buluşturuyoruz" dedi.

Her iki serginin de görülmeye değer olduğunu ifade eden Melek, Türkiye'nin tanıtımı yolunda kurum ve kuruluşlarla kültürel etkinliklerde işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.