Başbakanımız devletin milletin yanında olduğunu gösterdi

Başbakanımız devletin milletin yanında olduğunu gösterdi

Müezzin Kuzgun'un avukatı Arıtürk, "Başbakanımız nezaketen buraya geldi. Devletin milletin yanında olduğunu, darbeye karşı savunan insanların yanında yer aldığını göstermek için bir nezaket ziyaretinde bulundu" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde sela okuduktan sonra darbedilen Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun'un avukatı Zeki Arıtürk, darbedilen müezzin Kuzgun ile Başbakan Yıldırım'ın camiden ayrılmasının ardından açıklamada bulundu.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yüzlerce mağdur oluştuğunu belirten Arıtürk, bunlardan birisinin de müvekkili Kuzgun olduğunu ifade etti.

Başbakanın ziyareti

Arıtürk, Başbakan Yıldırım'ın Kuzgun'un müezzin olarak görev yaptığı Kutlu Yalvaç Camisi'nde cuma namazı kıldığını, Kuzgun'a geçmiş olsun temennisinde bulunduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Bugün Sayın Başbakanımız nezaketen buraya geldi. Sadece hocamızın yanında olduğunu, devletin milletin yanında olduğunu, darbeye karşı savunan insanların yanında yer aldığını göstermek için bir nezaket ziyaretinde bulundu. Sayın Başbakanımız burada hocama geçmiş olsun temennilerini ilettikten sonra hocamızın arkasında olduğunu, bu milletin arkasında olduğunu belirtmek için kendisi bizzat teşrif etti. Bu millet, bu devlet daima payidar kalacaktır. Hainler mutlaka hak ettikleri cezayı alacaklardır. Biz de bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Olay

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kutlu'nun, 15 Temmuz gecesi camiye gelen bazı kişilerce tartaklanma ve giriş kapısının camlarının kırılma anı, güvenlik kamerasına yansımış, yapılan incelemede, olayın A.C, P.D. ve İ.C. tarafından gerçekleştiği belirlenmişti.

Bunun üzerine gözaltına alınan A.C. ve P.D. işlemleri sonrası serbest bırakılırken, firari İ.C. için yakalama kararı çıkarılmıştı.

Zanlıların serbest bırakılmasına itiraz üzerine yapılan inceleme sonrası Başsavcılığın talimatıyla 3 zanlı hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmış, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğüne giderek teslim olan şüphelilerden P.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diğer 2 zanlının ise arandığı bildirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.