Başbakan'dan kutlu doğum mesajı

Başbakan'dan kutlu doğum mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kutlu Doğum Haftası'nın kardeşliği, birlik ve beraberliği pekiştirmesi temennisinde bulunarak, ''Bugün kanla, acıyla, zulümle ve adaletsizlikle sarsılan insanlığın içine düştüğü çıkmaz, inanıyorum ki Peygamberimiz'in 1400 yıl önce vazettiği barış, sevgi, merhamet ve adalet kavramlarının, hakiki manada ihyasıyla aşılacaktır'' dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladığı belirtildi.

Başbakan Erdoğan, mesajına, ''Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, gönüllerin her zamankinden daha ferah, daha huzurlu, daha mutmain olmasını'' dileyerek başladı.

Yüce Allah'ın yeryüzüne gönderdiği son elçi olan Hz. Muhammed'in, insanların en hayırlısı, en aydınlık düşüncelisi ve hakikatin sadık emanetçisi olduğunu, barış dini İslam'ın, O'nun aracılığıyla insanlığa tebliğ edildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bugün kanla, acıyla, zulümle ve adaletsizlikle sarsılan insanlığın içine düştüğü çıkmaz, inanıyorum ki Peygamberimiz'in 1400 yıl önce vazettiği barış, sevgi, merhamet ve adalet kavramlarının, hakiki manada ihyasıyla aşılacaktır. Onun için bu kutlu haftada, Peygamberimiz'in aktardığı ilahi mesaja kulak vermeli, O'nun emanetine ve hatırasına sahip çıkmalı, O'nun çağrısını gür bir sesle dünyaya duyurmalıyız. Peygamberimizin hayatının, örnek kişiliğinin, düşünce dünyasının ve yüce dinimizin ahlak ve inanç anlayışının çeşitli etkinliklerle anlatılacağı Kutlu Doğum Haftası'nın bu yoldaki çabalara önemli katkılar sağlayacağına eminim.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimiz'in kutlu doğumunu tebrik ediyor, bu anlamlı haftanın kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi temennisiyle bütün vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.''

haber7