Başbakana Nurculuk değil Gülen bağlantısı soruldu

Başbakana Nurculuk değil Gülen bağlantısı soruldu

Azeri Gazeteci Sevil Nuriyeva olayın perde arkasını yazdı

Risale Haber-Haber Merkezi

Başbakan Erdoğan’ın Azerbaycan’ı ziyaretinde Azeri gazetecinin yönelttiği "Nurculuk bağlantısı"na dair sorusu Türkiye'de gündem olmuştu. Özellikle Gülen cemaati mensupları, seçim meydanlarında Bediüzzaman Said Nursi'ye atıfta bulunan Başbakan Erdoğan'ın "Nurculukla bağlantısı olmadığı" şeklinde sözlerini öne çıkardı.

Ancak Star yazarı Sevil Nuriyeva, olayın perde arkasını yazdı. Nuriyeva Azrebaycan'da Fethullah Gülen Grubunun "Nurcu" olarak bilindiğini, her iki cemaatin farkının pek bilinmediği için karıştırıldığına dikkat çekti.

Nuriyeva'nın yazısı şöyle:

"Medya, daha ziyade “Cemaaetle” ilgili konuları işlemeye gayret etti. Bu durumda  da haksız sayılmazlar... Fakat daha da dikkat çeken Azerbaycanlı gazetecinin Başbakan’a “partinizin NURCULAR’la bağlantısı var mı?” şeklindeki sorusuydu. Türkiye basını bu soruya oldukça şaşırmış olmalı ki, “bu olay bir soru” haline geldi.

Gerçekte gazetecinin bilgisizliğinden ziyade asıl vahim olan çok yakın olduğunu zanneden iki toplumda yalnış algıların oluşturulma gayretleridir.

Öncelikle söylemekte fayda gördüğüm bir husus şudur ki; Azerbaycan’da NURCULUK demek “Fethullah Gülenci”lik demektir. Ve Nurculuğa ilişkin tüm sorular, aslında Fethullah Gülen’le ilgili soruları içinde barındırıyor.

Ayrıca  kurulduğu ilk günden bu yana AK Parti hükumeti, Azerbaycan’da Fetullah Gülen iktidarı olarak tanımlanmaktaydı. Dolayısıyla bu durum, sadece bugünle alakalı bir durum değildir.

...

"Başbakan’a bu soruyu soran sadece gazetecideki algıyı değil, genel olarak Azerbaycan toplumundaki bu  yanlış algının önüne geçilmelidir. Bu algıyı yaratan Türkiye’deki ve Azerbaycan’daki isimler.. Ve hala bu isimler söz konusu algıyı devam ettiriyor. Erdoğan’a oy veren millete hakaret eden zihniyeti Azerbaycan’a kadar taşıyanlar, vahim bir geleceğe imza atmaktalar.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Başbakan Tayyip Erdoğan’a Azeri gazeteci Nurlcukla ilgili bir soru sormuştu.

Azeri gazeteci, “Sizin partinizin Nurculukla bağlantılı olduğu söyleniyor. Sizin bu konudaki durumunuz nedir?” diye sormuştu.

Başbakan Erdoğan soruya şöyle cevap vermişti:
“Şimdi bu bana çok garip geldi. Bizim böyle bir bağlantımız söz konusu değil. Bizim tek bağlantımız milletle. Milletle olan bağlantımız çok iyi olduğu için yüzde 46 oy alarak bu seçimde adeta güven oylamasıydı, bunu başardık. Biz halkımızın içinde herhangi bir ayrıma fırsat vermeyiz. Ayrımcılığın da tamamen karşısındayız. Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinden belediye başkanlığı çıkaran tek parti biziz. Halkın genelini biz kucaklıyoruz. Diğerleri kucaklayamıyor. Kimisi ırkçılık, kimisi bölgecilik yapıyor. Bizde bu yok.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
17 Yorum