Başbakan’a düşmanlık adına Bediüzzaman'ın talebesine düşmanlık

Başbakan’a düşmanlık adına Bediüzzaman'ın talebesine düşmanlık

Yavuz Bahadıroğlu: Hesabını ağır öderler

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Fırıncı ağabey hakkında iftira habere tepki gösterdi. 
 
"Nur talebeleri arasında lâkabı “Fırıncı Abi”, asıl adı Mehmed Nuri Güleç… Yıllarca Bediüzzaman Hazretlerinin hizmetinde bulunmuş, evinde günlerce misafir etmiş, rahle-i tedrisinden bizzat geçmiş ve hayatını “hizmet”e vakfetmiş 86 yaşında bir pîr-i fani…İmanına hizmet ederken, çeşitli zulüm ve baskılara uğramış, fişlenmiş, dışlanmış, ama o hepsini sabrı ve sebatıyla aşıp bu günlere gelmiş" ifadelerini kullanan Bahadıroğlu, "Aşağı yukarı elli yıldır tanırım. Bu yılların çoğu yakınında geçti. Firesiz-darasız, iddiasız, şaşaasız, tevazu ve mahviyet içinde sessizce yoluna devam eden bu “Yürek Adam”ın bitmeyen enerjisine, davasına sadakatine, ileri görüşlülüğüne, hamiyetine, merhametine yakından şahidim" dedi.
 
Rotahaber’in, “Bediüzzaman’ın önemli talebelerinden Mehmet Fırıncı’nın Erdoğan’ın elini öpmeye çalıştığı” şeklindeki haberin içini çok acıttığını ifade eden Bahadıroğlu, yazısını şöyle sürdürdü:
 
"Yavuz Akın imzalı habere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Pazar günü Milli İrade Platformu üyeleri ile yemekte bir araya gelmiş... Bu buluşmada “Bediüzzaman’ın önemli talebelerinden Mehmet Fırıncı, Erdoğan’ın elini öpmeye” çalışmış…
 
"Bu bir “iftira!” 
Çünkü Fırıncı Abi’yi tanıyanlar, kim olursa olsun birisiyle konuşurken, ellerini önüne edeple bağladığını, bir çocuğun (hatta benim torunlarımın) elini sıkarken bile hafifçe eğildiğini bilirler. Bu haberi yazanlar “tevazu” ahlâkından öylesine kopuklar ki, “saygı-sevgi” arzını, “kölelik” gibi sunuyorlar.
 
Fırıncı Abi, bir toplantıya girdiğinde, yaşına ve konumuna aldırmadan, arkalardaki ilk boş yere diz çöken, öne çıkması ısrarla istendiğinde ise yüzü kızaran, “estağfurullah” diye el ovuşturan bir “edeb insanı”dır.
 
Bir çocuğun önünde eğilen bu adam, hayatı boyunca zulmün, baskının, tehdidin envai çeşidi karşısında dimdik durmuş, tıpkı Üstad’ı gibi, “Zalimler için yaşasın cehennem!” diye diye hizmetine devam etmiştir.
 
Başbakan’a düşmanlık adına, başbakanlardan daha nadir yetişen “Yürek Adam”ları kirletmeye kalkışanlar, Ruz-ı mahşerde bunun hesabını ağır öderler.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum