Başbakan Yıldırım'dan göç ve terör uyarısı

Başbakan Yıldırım'dan göç ve terör uyarısı

Başbakan Binali Yıldırım, Göç ve Mülteciler konulu Asya Ülkeleri Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı'nda uluslararası toplumun göç ve teröre karşı başarısız adımlar attıtğını belirterek, bu yanlış adımların küresel barışa destek sağlamadığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Göç ve Mülteciler konulu Asya Ülkeleri Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı'nda konuştu. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Darbecilerin hesap etmediği bir şey vardı, hakkın hesabı ve halkın gücü bunu hesap edemediler. O güç tankın, tüfeğin karşısında göğsünü siper ederek ülkesine sahip çıktı. Bu uğurda hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.


Dünyada evinden barkından olmuş vatansız yaşayan 55 milyon üzerinde insan var. Yani memleketsiz, kimliksiz göçmenler BM içinde en büyük ülkeler arasında ulaşmış durumda. Bu duruma kayıtsız kalmak imkânsızdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi göçlerde sadece insanlar ölmüyor insanlık ölüyor. Göç zorla insanları can ve mal kaygısı ile yurdundan etme amacıyla yapılırsa bu bir insanlık suçudur. Özellikle Suriye'de yaşanan olay büyük bir insanlık dramıdır. Gelişmiş ülkeler bu yaşanan vahşete karşı yapabilecekleri halde yapmıyorlar. Bu vahşete bir anlamda kayıtsız kalıyorlar ama unutmayalım ki bunun sorumluluğu burada müdahale edip olaylara çözüm üretmeyen ülkeleredir. Bu duyarsızlık BM gibi organizasyonun itibarını da günden düne tüketmektedir. Eğer yanlış yapmaya ısrar edenler olursa bu yanlışa beş büyük biraderden biri yanlış yapılmasında ısrarcı oluyorsa bu küresel barışa destek sağlamaz.

Takdir güzel bir şey ama yetmez

Türkiye bölgesinde yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle sadece güvenlik yönünden tehdit altında değil. Daha dün patlatılan bomba yüklü araçla 10 sivil ve polis kardeşimizi yitirdik yüzlerce yaralılarımız oldu. Ülkemizi tehdit eden FETÖ ile mücadelemizi sürdürürken diğer yandan kardeşlerimize kucak açmaya devam ediyoruz. Türkiye'yi ziyaret edenler yaptığımız bu fedakârlığı takdirle karşılayıp ülkelerine geri dönüyorlar. Takdir güzel bir şey ama yetmez. Sorumluluğa ortak olunması lazım. Tek bir ülke olarak 25 milyarın üzerinde bir harcama yaptık bunun için pişman değiliz daha fazlasını yaparız. Çünkü bizim anlayışımızda insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı vardır.
 

Tavsiye olarak bir sonraki konunun...



Önemli bütün insanlığı bölgeleri ilgilendiren bir konu ile bir araya geldiniz. 2 gün boyunca toplantılarda bu insanlık sorununa dünyanın dikkatini çekecek, önemli kararlar alacaksınız. Yapacağınız her türlü çalışmanın kararın sonuna kadar destekçisi olacağımızı sizlerle paylaşmak isterim. Tavsiye olarak bir sonraki konunun küresel terör olarak ele alınmasını ve bütün ülkeleri tehdit eden bu belanın nasıl başa çıkacağınıbölgesel küresel işbirliğinin ne kadar önemli olduğu dikkat çekilmesi, çifte standartın nasıl ortadan kaldırılacağı konularının ele alınmasının daha güzel ve barışçıl bir dünyanın küresel kardeşlik için önemli olduğunu düşünüyorum. Yapacağınız çalışmaların insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.