Başbakan Yıldırım: Said Nursi, FETÖ elebaşını yanına yaklaştırmazdı

Başbakan Yıldırım: Said Nursi, FETÖ elebaşını yanına yaklaştırmazdı

Başbakan Binali Yıldırım dün Isparta’dan bugün de Bitlis'ten Said Nursi mesajları verdi

Risale Haber-Haber Merkezi

Dün Isparta'da Said Nursi'nin asla isyan etmediğini, bayrağına ve milletine sadık kaldığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, bugün de Bitlis'te Said Nursi mesajları verdi.

Bitlis Gökmeydan'da düzenlenen mitingde halka hitap eden Yıldırım, Bitlis'in büyük alimler ve tarihi şahsiyetler yetiştirdiğin, bunların başında da Said Nursi'nin geldiğini söyledi.

SAİD NURSİ HEM ALİM HEM VATANSEVER BİR KAHRAMAN

Onlarca eser bırakan Said Nursi'nin, alim olmasının yanında iyi bir vatansever ve kahraman olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"1915'te Erzurum Hasankale'de Rus işgaline karşı savaştı, esir düştü. Sibirya'ya götürdüler, esir kamplarına koydular. Kamptan çıktı, bütün Avrupa'yı dolaşarak yeniden memleketine döndü, İstanbul'a döndü. Birileri çıktı 'hocayım' dedi. 'Said Nursi'nin izindeyim' dedi. Said Nursi'yi istismar etti. Said Nursi esir kampından ülkesine geri geldi ama 'Said Nursi'nin izindeyim' diyen Feto ülkesinden kaçtı. Pensilvanya'ya sığındı. Said Nursi'nin hayatı CHP'nin tek parti döneminin zulmü altında, hapislerde geçti, sürgünlerde geçti ama bu Feto hesap vermek yerine uzaklara kaçtı, ülkesini terk etti. Bitlisli alim Said Nursi ülkesi için, vatanı için savaştı ama bu sahtekar vatanı ve milletine, bayrağına savaş açtı."

BİRİ SAİD NURSİ'YE İHANET ETTİ, DİĞERİ DE KÜRT KARDEŞLERİMİZE

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in asker kılığındaki ajanlarını kullanarak 15 Temmuz'da milletin silahlarını millete doğrulttuğunu anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu hain Feto, Bitlisli Said Nursi'nin tırnağı olamaz. Said Nursi yaşasaydı bunu yanına bile sokmazdı. Nitekim bu hain 'Said Nursi Kürt olduğu için yanına gitmedim.' dedi, bu kadar saygısız, bu kadar hadsiz bir alçak. Kürt olduğu için Said Nursi'nin yanına gitmiyorsun ama on yılladır Said Nursi'yi, eserlerini istismar etmeyi biliyorsun. Yazıklar olsun. Hiç merak etmeyin, bu hainden yaptıklarının hesabı mutlaka sorulacak. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını mutlaka soracağız. Şimdi bu hainin teröristleri Almanya'da, Hollanda'da, diğer ülkelerde Türkiye aleyhinde propaganda yapıyor. 16 Nisan'da 'hayır' çıksın diye canhıraş bir şekilde çalışıyorlar. Bu FETÖ denilen örgüt, bölücü PKK örgütüyle kardeştir. Bunlar ikizdir. Biri Said Nursi'ye ihanet etti, diğeri de Kürt kardeşlerimize ihanet etti."

Yıldırım, 15 Temmuz akşamı PKK ile FETÖ'nün beraber çalıştığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"O akşam PKK Kandil'den diyor ki 'Askerlere aman saldırmayın, onlar darbe yapacak.' 16 Temmuz sabahı darbe püskürtülünce, hainler tek tek yakalanınca Kandil'den yeni bir mesaj, 'Askerlere saldırı serbest.' İşte bu alçaklar, PKK da FETÖ de 16 Nisan'da 'hayır' çıksın diye kol kola girmişler, omuz omuza çalışıyorlar. Kandil her gün açıklama yapıyor. 'Evet çıkarsa PKK biter.' diyorlar. Bitlis ise 'Evet çıkacak, PKK da FETÖ de bitecek.' diyor." 

SAİD NURSİ'YE NEDEN DEMOKRAT PARTİ'YE, ADNAN MENDERES'E DESTEK VERİYORSUN DİYORLAR

Alandakilere "Bitlis Saidi Nursi'ye ihanet eden FETÖ'ye, Kürtlere, kardeşlerimize ihanet eden, Türk-Kürt demeden katleden PKK'ya cevap vermeye hazır mı?" diye soran Yıldırım, vatandaşlardan "evet" yanıtını aldı.

Saidi Nursi'ye "Neden Demokrat Parti'yi, Adnan Menderes'i destekliyorsunuz?" diye sorulduğunu, onun da "Eğer Demokrat Parti düşerse vesayet, darbe gelir, Kur'an, vatan, İslamiyet namına ben Demokrat Parti'yi muhafaza etmeye çalışıyorum" şeklinde yanıt verdiğini aktaran Yıldırım, "Adnan Menderes'i idam sehpasına götüren, merhum Saidi Nursi'yi hapislerde çürüten tek parti CHP zihniyeti budur." diye konuştu.

Alandakilere "Bitlis, FETÖ'ye gereken cevabı, PKK'ya hak ettiği cevabı verecek mi? Bitlis, bu şer odaklarına katılan CHP'nin yöneticilerine cevap verecek mi?" sorularını yönelten Yıldırım, vatandaşlardan "evet" yanıtını aldı. Bitlis'in "evet" diyerek bir dönemin kapılarını kapatıp, yeni bir dönemin aydınlık kapılarını aralayacağını belirten Yıldırım, anayasa değişikliğiyle Türkiye'de her zaman güçlü hükümetler döneminin başlayacağını, "seçim oldu, hükümet kurulmadı, güven oyu almadı" gibi durumların ortadan kalkacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.