Başbakan ve Gülen'e Said Nursi'nin o mektubunu önerdi

Başbakan ve Gülen'e Said Nursi'nin o mektubunu önerdi

Milat Gazetesi yazarı İkbal: O cümleler günümüzü anlatıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Milat Gazetesi yazarı Abdulkadir İkbal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen'e Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin hükümet ve ilim ehline dair bir mektubunu dikkate almalarını önerdi.

Said Nursi'nin yazmış olduğu lahikanın günümüze aynen ışık tuttuğuna dikkat çeken İkbal, son zamanlarda meydana gelen bazı olumsuz hadiselerin, münakaşa ve çekişmelerin Müminleri can evinden vurduğunu, İslam düşmanlarını ise sevindirdiğini hatırlattı.

İkbal, "Bediüzzamanın asrımıza uzanan bu tavsiyesini lütfen nazara almanızı istirham eder, haklı insaflı olur kaidesine göre, bazen hakkından vazgeçmek hakka hizmet  etmeye büyük bir vesile olur" dedi.

İkbal, "İşte Bediüzzaman Said Nursi’nin, hangi olaya binaen söylendiği belli olmayan ancak mahkeme heyetine karşı yaptığı ve günümüze de ışık tutan tavsiyesi" diyerek 28. Lem'a'da yer alan kısa mektubu yayınladı:

"Bu parça mahkeme müdâfaatının bir parçasıdır, her nasılsa buraya girmiş, çıkarılmamış, kalmış.

“Mahkeme reisi ve azalarından ve ehemmiyetli bir hakkımı taleb ederim. Şöyle ki:

Bu meselede yalnız şahsım medar-ı bahs değil ki, siz, beni tebrie (suçsuzluğu ortaya çıkarma, beraat) etmekle ve hakikat-ı hale muttali olmanızla haledilmiş olsun. Çünkü ehl-i ilim ve ehl-i  takvanın şahsı manevisi bu meselede nazar-ı milletten ittiham altına girdiği ve hükûmette dahi ehl-i takva ve ehl-i ilme karşı bir emniyetsizlik geldiği ve ehl-i takva ve ehl-i ilim tehlikeli ve zararlı teşebbüslerden nasıl sakınacağını bilmesi lazım olduğu için, benim kaleme aldığım bu son kısmını herhalde yeni hurufla matbaa vasıtasıyla intişarını isterim.

TÂ Kİ EHL-İ TAKVA VE EHL-İ İLİM entrikalara kapılmayıpzararlı ve tehlikeli teşebbüslere yanaşmasınlar ve şahs-ı maneviler  nazar-ı millette ittihamdan kurtulsun.

Ve hükümet dahi ehl-i ilim hakkında emniyet etsin ve bu anlaşılmamazlıklar ortadan kalksın. Ve hükûmete ve millete ve vatana pek çok zararlı düşen bu gibi hadiseler ve anlaşılmamazlıklar daha tekerrür etmesin.

Said Nursî

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum